Surf Scoter

Melanitta perspicillata

Datum 6 juli 2019
Locatie Churchill, Canada
Fotograaf Eduard Sangster Eduard Sangster
Bekeken 3782 ×

Discussie

Max Berlijn  ·  10 juli 2019  05:24

Gaaf zo’n concentratie, moeten die nog de toendra op om te broeden of zijn die klaar of “failed breeders”?

Eduard Sangster  ·  10 juli 2019  05:43

Mannetjes zeeeenden gaan samen met vrouwtjes naar hun broedplaats. Mannetjes gaan echter al na een paar weken op de broedplek naar hun ruiplaats voor de kust. Daarom zijn hier ook (vooral) mannetjes te zien.


Ik zie nu dat op de foto ook White-winged Scoters te zien zijn :)

Peter de Knijff  ·  10 juli 2019  08:08

Leuk om te zien dat er na 31 jaar (ik was daar ook medio juni - medio juli 1988) nog niet heel veel is veranderd, op de Rossjes na dan.

Wij vonden toen ook Koraalwortel, een piepklein maar ozo fraai orchideetje, omdat een Least SP er zijn nest pal er naast had.

Over de muggen, knutjes en megahorzels (noemen ze daar bulldogs, ze zijn dan ook 3-4 cm) hebben we het maar niet, dat moet je op dit soort bestemmingen accepteren. 

Wij hadden “Marigold” afwashandschoenen bij ons, lekker lang, erg dun, maar ondoordringbaar voor de muggen, en je had een goed gevoel voor je (toen nog analoge) kamera’s. Rolletje wisselen was geen probleem, wat maar goed was, want de 100 stuks waren net genoeg.

Max Berlijn  ·  10 juli 2019  15:24

Ik herinner me dat diaavondje achteraf met veel oeee’s en aaa’s bij wijlen Arie nog goed Peter. Mijn inspiratie om daarna te gaan. 

Gebruikers van het forum gaan akkoord met de forumregels.

Feedback?