Amerikaanse Bontbekplevier

Charadrius semipalmatus  ·  Semipalmated Plover

Datum 24 september 2016
Locatie São Miguel - Azoren
Fotograaf Gerby Michielsen Gerby Michielsen
Bekeken 4927 ×

Discussie

Max Berlijn  ·  26 september 2016  06:53

Idd, heel gaaf vastgelegd. Volgens mij wordt deze soort zwaar over het hoofd gezien op met name het vaste land van Europa maar je moet dan ook wel plekken als bij jou hebben om het allemaal zo te kunnen zien. Groeten daar.

Thijs Fijen  ·  26 september 2016  12:15

De soort wordt absoluut over het hoofd gezien. Dat heeft natuurlijk ook te maken met de talrijkheid van onze Bontbekplevier. Afgelopen tijd aardig wat Bontbekken proberen te checken, maar ik word er af en toe moedeloos van zo veel zitten er soms. 

In de UK wordt de soort opvallend genoeg vaak op roep opgemerkt. Probeer dit maar eens in een groepje Bontbekken te horen (Roep Amerikaanse Bontbekplevier). 

Gerby Michielsen  ·  26 september 2016  23:08

We hadden er een Euro naast lopen. Vooral de gedrongen meer verticale positie van de Amerikaan valt op bij de eerste indruk.  Maar blijft lastig beestje.

Fred Visscher  ·  27 september 2016  16:13

Blijft zeker een lastig beestje en dan niet zoals op jouw foto idd waarop alle kenmerken aanwezig en goed zichtbaar zijn. Het kan ook anders met minder goede lichtomstandigheden of bepaalde kenmerken die ontbreken of maar niet in beeld komen... Niet alle Amerikaantjes hebben ook alle kenmerken namelijk. Als je hier naar kijkt b.v.; http://www.carolinanature.com/birds/semipalmatedplover.html dan zou je er wat sneller aan voorbij gaan dan zo'n exemplaar als hierboven.. Je/ik/men zal bij dit ex; http://wierhaven.waarneming.nl/foto/view/11895130 niet eens met zekerheid kunnen zeggen dat het er niet 1 is.. Kortom, als hier veel intensiever naar gekeken gaat worden dan nu het geval is dan gaat het zeker snel een keer lukken..!

Arthur Geilvoet  ·  27 september 2016  19:05

Deze vogel hadden Richard Bonser en ik op Corvo (Azoren) in oktober 2011. Op dat moment dachten we Amerikaan, maar dit bleek achteraf toch een Europeaan te zijn. Het is dus zeker niet altijd makkelijk, zelfs niet als ie een paar meter bij je vandaan zit!

Gerby Michielsen  ·  27 september 2016  19:31

Klopt. Maar dat is nou net het leuke ervan :-)

Gebruikers van het forum gaan akkoord met de forumregels.

Feedback?