Kleine Jager

Stercorarius parasiticus  ·  Parasitic Jaeger

Datum 24 september 2018
Locatie Noordzee boven Ameland
Fotograaf Alex Bos Alex Bos
Bekeken 6970 ×

Discussie

Max Berlijn  ·  25 september 2018  11:43

Best nog lastig zo om van Kleinste te onderscheiden, o.a. puntige (en niet ronde) toppen van de middelste iets verlengde staartveren zonder wit puntje?

Rudy Offereins  ·  25 september 2018  11:55

Warme tint, vrij brede vleugelbasis en dikke kop, overgaand in bolle buik (ofwel: geen stormmeeuw koppie) maken dit ook een kleine. De middelste staartpennen zijn bij kleinste doorgaans wat langer, maar dit is vaak lastig in te schatten. Van juveniele kleine en kleinste bestaan ook bijna zwarte uitvoeringen, dan zijn structuurkenmerken nog belangrijker.  

Vincent van der Spek  ·  25 september 2018  23:01, gewijzigd 25 september 2018  23:02

En niet te vergeten het harde kenmerk van de verdeling van zwart op de snavel: ongeveer de helft van de snavel van kleinste is zwart. Bij Kleine veel minder.

Fred Visscher  ·  26 september 2018  09:20

Het is idd een goed kenmerk Vincent maar wel iets waar je mee op moet passen. Ik ging er met deze vogel dus mooi mee de mist in. Dat wil zeggen; het zebrapad (die je overigens ook bij sommige Kleine ziet en dus vanwege die snavel negeerde), bouw en staart duiden op Kleinste (die het ook is..), maar vanwege de lang ogende snavel en de verdeling van zwart op de snavel ging het fout.. De houding van de kop speelt ook een grote rol, Peter A gaf mij laatst een mooi voorbeeld. Hier een prachtige Kleinste en ploep een paar seconden later dezelfde vogel waarbij het boem Kleinste gevoel toch alweer wat anders wordt als je naar de snavel kijkt..

Gebruikers van het forum gaan akkoord met de forumregels.

Feedback?