Nieuws

COVID-19 virus in verband met twitchen; update 1 juli 2020

30 juni 2020  ·  Marten Miske & bestuur  ·  4137 × bekeken

Dutch Birders,

Vorige week dinsdag 23 juni zijn er wederom een aantal versoepelingen aangekondigd met betrekking tot de maatregelen rondom het Covid-19 virus. Eerder dan gedacht is er weer meer mogelijk in de samenleving en dit geeft ook ons weer meer ruimte om samen naar vogels te kijken, letterlijk en figuurlijk.

Naast de standaard maatregelen die blijven gelden is de voornaamste regel die we zullen moeten naleven bij een massale twitch:

Houd anderhalve meter afstand en geef elkaar de ruimte.

De afgelopen periode hebben we gezien dat we met zijn allen goed in staat zijn gebleken om hier gehoor aan te geven en rekening te houden met elkaar. Dit heeft er mede voor gezorgd dat wij als vogelaars/ twitchers, voor zover wij weten, gezond zijn gebleven en niet negatief in het nieuws zijn verschenen.

Door de aangekondigde versoepelingen hebben we ook besloten de waarnemingen op de website vanaf 1 juli weer zichtbaar te maken voor elke bezoeker van de website. Echter hebben we de afgelopen maanden ook de voordelen ervaren van het afschermen van (een deel van) de informatie en bespreken we de mogelijkheden hoe we hiermee om willen en kunnen gaan in de toekomst. De enige functie die nog niet direct weer beschikbaar zal zijn is het direct “piepen”. Elke waarneming wordt ter goedkeuring aangeboden aan het adminteam. In zeer extreme situaties kunnen we er zo toch voor kiezen alleen te melden onder embargo. Denk hierbij aan een nieuwe soort voor Nederland in een achtertuin.

Tenslotte vinden jullie onderaan dit bericht lichtelijk aangepaste “nieuwe twitch-normaal gedragsregels”. Deze zullen we blijven meesturen met elke piep.

Namens het bestuur,

Marten Miske, voorzitter

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zolang de corona-periode duurt, vragen wij jullie om op een verantwoorde manier met twitchen om te gaan, zie: https://www.dutchbirding.nl/nieuws/1633

* Houd je aan de regels van de Rijksoverheid.

* Houd minimaal 1,5 meter afstand tot elkaar, hierop kan gehandhaafd worden.

* Geef elkaar de ruimte, ga bijv. niet staan kletsen op een plek vanwaar de vogel te zien is.

* Carpool je met meerdere personen uit verschillende huishoudens dan wordt geadviseerd een mondkapje te dragen.

* Reis je met het openbaar vervoer? Draag een mondkapje!

* Kijk niet door elkaars optiek.

* Volg de regels van Dutch Bird Alerts-admins of gezagsdragers (boswachters, BOA’s, gemeente, politie, etc.) ter plekke op.

* Blijf ook de standaard gedragsregels naleven. Parkeer op aangegeven locaties, betreed alleen toegestane locaties, etc. 

Discussie

Gebruikers van het forum gaan akkoord met de forumregels.

Feedback?