Bericht van het bestuur

Frank van Duivenvoorde  ·  1 februari 2017  16:53

Vind het vreemd hoor!

Er is toch maar één schip/maatschappij dat deze mogelijkheid biedt, en dat schip is ook nog gecharterd!

Dan is er toch geen keuze uit meerdere aanbieders mogelijk?

Jelle Scharringa  ·  3 februari 2017  13:35

Ik begrijp zelfs helemaal niets van de tekst..

Pieter van der Luit  ·  4 februari 2017  07:32, gewijzigd 4 februari 2017  07:41

Tja, daar valt veel over te zeggen, maar laat ik dat niet hier doen.

Het goede nieuws is dat de West Africa Pelagic waarschijnlijk toch doorgaat! Het zal de allerlaatste keer zijn dat deze reis georganiseerd wordt, dus voor mensen die hun WP lijst willen aanvullen of gewoon een prachtige reis willen maken, is het now or never in 2018!

Vorig jaar zagen we onder andere Roodpootgent, Bruine Gent, Zuidpooljager, Bont Stormvogeltje, Wilsons Stormvogeltje, een hele zwik pijlstormvogels, Rasoleeuwerik en op de Kaapverden zelf alle endemen  en endemische ondersoorten (zoals die gekke Purperreiger, maar ook de Kerkuil, Renvogel, Zwartkruinvinkleeuwerik, Rosse Woestijnleeuwerik, Witbandleeuwerik, etc..)

Voor 1 juni moeten er minimaal 70 inschrijvingen zijn, dan gaat de reis door. 
Wacht dus niet tot het laatst met boeken, vooral ook omdat bepaalde huttypen al bijna uitverkocht zijn!


Vincent Hart  ·  4 februari 2017  09:21

Ik heb zelf met nog een aantal Dutch Birders vorig jaar deze reis gedaan op een verder vooral met Vlaamse Natuurpunters gevuld schip.

Als je vogelaarshart ook maar iets sneller gaat kloppen van zeevogels: GA MEE!

Op een varend 4-sterrenhotel waar het je werkelijk aan niets ontbreekt rondgevaren worden langs een aantal toppertjes met een zeer beperkt verspreidingsgebied als Jabejabe, 2 soorten kleine pijl, 2 a 3 soorten pterodroma, dagen met tientallen bonte stovjes... Maar ook met een rubberbootje naar Raso waar de wereldpopulatie van een leeuwerik op een groot uitgevallen rotsblok leeft samen met Roodsnavelkeerkringvogels, een dag middenin de voorjaarstrek van (veelal adulte) Middelste en Kleinste Jagers en Vorkstaartmeeuw... De zon onder zien gaan terwijl je vele 10.000en Kuhls pijlen en 1000en bulwers (je gaat heel veel bulwers zien) naar hun broedkolonie ziet terugkeren...

Ter afwisseling van het zeevogelbonanza zie je dan ook nog eens meerdere soorten walvissen, dolfijnen en zeeschildpadden.

Dus: GA MEE! Doe het niet voor Dutch Birding, niet voor Inezia, zeker niet voor mij, maar lekker voor jezelf (en reisgenoten) :)

Gebruikers van het forum gaan akkoord met de forumregels.

Feedback?