White-faced Storm Petrel · 05-02-2023 · Rangatira, Chatham Islands, New Zealand · Johannes Fischer

Max Berlijn  ·  25 maart 2023  04:54, gewijzigd 25 maart 2023  05:01

Wat een gaaf mini verslag. Misschien iets voor de DB site om het weer eens wat ruimer aan te pakken? Je bent al jaren weg uit NL om die gave (veelal zuidelijk halfrond) zeevogels te zien en er mee te werken, toch? 

Han Buckx  ·  25 maart 2023  10:25

Erg leuk weer eens wat van je te vernemen uit het Nieuw-Zeelandse op de DB-site, Johannes! En wat een gave soorten! Keep up the good work!

Teus Luijendijk  ·  25 maart 2023  11:56

Wat een aantallen! Ongelooflijk.

Diederik Kok  ·  26 maart 2023  10:14

Heel gaaf Johannes. Wat zijn de maatregelen om zo'n eiland vrij te houden van ratten, katten etc met die enorme aantallen broedvogels op de grond?

Rinse van der Vliet  ·  26 maart 2023  15:01

De meest essentiële maatregel is altijd en overal dezelfde: Vrij houden van mensen (de enkele onderzoeker uitgezonderd).

Daan Drukker  ·  26 maart 2023  17:41

Gaaf zeg! Je foto's komen over alsof ze op de bosbodem zijn gemaakt. Ik stel me meteen een woud vol met zeevogels voor op zo'n eiland, is dat een beetje hoe het habitat is?

Johannes Fischer  ·  1 april 2023  04:46

Kia ora iedereen! Thanks voor alle reacties.

Ik zit inderdaad al acht jaar ofzo in NZ en werk hier aan allerlei zeevogels. Ik zal kijken of ik een wat meer in-depth stukje over NZ zeevogels kan schrijven voor de site (misschien een combinatie van zeevogel onderzoek, pelagics, en zeetrek?), maar dat zal nog een beetje duren.

RE beschermingsmaatregelen voor deze eilanden, die zijn geen grapje. Quarantine word hier erg serieus genomen en alles moet met een hospital-grade disinfectant behandeld worden en wordt daarna twee keer op zaden etc. gecheckt. De boten moeten vaak speciaal met getrainde honden gecheckt worden. Op het eiland zijn er dan ook nog een hele reeks aan maatregelen. Mensen zijn inderdaad ook niet welkom, behalve als je een research permit hebt. 

RE habitat, dit eiland is inderdaad bebost. Het is laatste stukje mature lowland ribbonwood bos op de Chathams en dus ter wereld en daar zitten al die zeevogels in. Harstikke bizar om Bonte Stofjes op takken in een boom te zien zitten!

Gebruikers van het forum gaan akkoord met de forumregels.

Feedback?