gek, ik kan op geen enkele foto van mij dit ontdekken.
Ralreiger · 02-07-2016 · ’t Bovenwater/Knardijk - Flevoland · Jaap Denee
Karel Mauer · 3 juli 2016 12:47
Wim Wiegant · 6 juli 2016 00:24, gewijzigd 6 juli 2016 00:24
Is het misschien stuifmeel van een of ander geel bloemetje ...? Dat lijkt me meer voor de hand te liggen. Het lijkt me ook sterk dat kale huid geel zou zijn.
Jaap Denee · 6 juli 2016 08:33
Haha Wim, kijk ook eens hier http://www.pbase.com/jaapdenee/ralreiger__squacco_heron en kies onder de aangeklikte foto’s “other sizes: original’ voor de beste weergave.
Als er bij jou iets zo geel zou worden, dan zou ik of de bloemist even bellen of medische hulp inschakelen. Bij reigerachtigen lijkt het me nog niet zo heel vreemd.
Fred Visscher · 6 juli 2016 09:24
Het is dan ook geen kale huid wat we zien Wim. De kleur komt van het veertype op die plek. Dit kan een type veer zijn die kort blijft en daarom niet opvalt door omringende langere "witte" veren en dus alleen gezien wordt bij een foto van een landing (wat wind en de houding maken de vlek dan zichtbaar..). Een andere optie is dat dit veer type alleen geel/oranje van kleur is aan de basis van zo'n veer. Hier een voorbeeld van een jong exemplaar die de kleur al laat zien in de donsveertjes; http://observado.org/foto/view/9975819 Hier nog een adult die het duidelijk laat zien; http://www.theflacks.co.za/birds/squacco-heron/#!prettyPhoto[pp_gal]/14/ En hier nog een voorbeeld dat laat zien dat de kleur nou niet bepaald aan de oppervlakte ligt..; http://observado.org/foto/view/4892195
Jaap Denee · 6 juli 2016 14:13
Ha Fred, mooi dat je wat andere plaatjes hebt gevonden waar die gele vlek ook op te zien is. Er lijkt inderdaad teveel structuur in te zitten om te concluderen dat het om naakte huid gaat; eerder lijkt het op korte bevedering. Wel ligt het oppervlak van de plek vrij diep t.o.v. de witte dekveren van de romp (zie de eerste foto in m'n serietje op PBase). Heb je toevallig ook al gevonden of dit in de literatuur beschreven staat?
Vincent van der Spek · 6 juli 2016 14:54
Alleen bij opgeslagen vet wordt huid geel - en dan nooit zo knalgeel als hier, en ook niet op deze plek. Kortom, gele huid van deze kleur op deze plek zou hoogst merkwaardig zijn (en durf ik zonder de overige foto's van Jaap en de links van Fred wel uit te sluiten).
Wietze Janse · 6 juli 2016 15:05
Zitten daar in die omgeving niet de poederdonsveren, die reigers gebruiken tegen vet visslijm? Zomaar een gedachte.
Fred Visscher · 6 juli 2016 22:53
Niets over kunnen vinden Jaap, maar er staat heel veel nog niet in de literatuur beschreven natuurlijk.
Wim Wiegant · 6 juli 2016 23:05
Na al deze wijze woorden neem ik natuurlijk mijn opmerking over de gele bloemetjes helemaal terug...! En de wijze woorden waren nog leerzaam ook !
Jaap Denee · 7 juli 2016 10:26
Natuurlijk, Fred. ;)
Gebruikers van het forum gaan akkoord met de forumregels.
Forum spelregels
Dutch Birding Association beoogt met het forum in de fotogalerij de lezer een platform te bieden waarop informatief en inhoudelijk gediscussieerd kan worden over zeldzame en schaarse vogels. Het forum staat daarmee in het verlengde van het (semi-) wetenschappelijke karakter van het blad Dutch Birding.
Om het gebruik van het forum in goede banen te leiden, heeft Dutch Birding de volgende regels opgesteld: de moderatoren kunnen reacties verwijderen die
- een degelijke onderbouwing van de determinatie missen
- als beledigend of kwetsend kunnen worden ervaren door andere forumgebruikers
- off-topic zijn
- spam of reclame bevatten
- zij beschouwen als trolling
Auteurs die zich niet houden aan de bovenstaande regels krijgen een waarschuwing en bij herhaling van het overtreden van bovenstaande regels behoudt het DBA bestuur zich het recht voor om het account van de auteur te blokkeren.
De moderatoren hebben het recht om zonder opgaaf van reden, onder verwijzing naar de spelregels, reacties te verwijderen.
Erger je je aan het trollen van anderen, realiseer je dan dat met niet-reageren cq doodzwijgen het trollen het snelst stopt. Reageer niet! Sein de moderatoren in via foto@dutchbirding.nl, zodat zij gepaste actie kunnen ondernemen.