Evenementen

Vogelfestival in Gambia - 21 t/m 25 oktober 2016

11 juni 2016  ·  BirdingBreaks.nl  ·  3883 × bekeken


Van 21 tot 25 oktober vindt het eerste vogelfestival in Gambia plaats met vele interessante excursies en lezingen!

Dit festival wordt georganiseerd door The Gambia Tourism Board in nauwe samenwerking met het Department of Parks and Wildlife Management, Bird Watchers Association and Conservation Organisation. Het festival is opgezet met als doel om de ontwikkeling van het toerisme in de regio te promoten en de bescherming van vogels en hun leefomgeving te ondersteunen. Zo zal 50% van de opbrengst bestemd zijn voor een natuurbeschermingsproject in Kotu creek, leefgebied van de Black-crowned Crane. Tijdens het festival zal er een grote verscheidenheid aan vogelactiviteiten, excursies, lezingen, presentaties, workshops, binnen en buitenactiviteiten, beurs en een afscheid gala diner zijn. 


Het onder vogelaars welbekende Tendaba Camp zal de uitvalsbasis van het evenement zijn. Gelegen in het hart van de regio en dichtbij vele fantastische vogel locaties.  Tendaba Camp is te vinden op de oever van de Gambia rivier, tussen Kiang West National Park en Baobolong Wetland reserve. Het gebied wordt gekenmerkt door een brede getijdenrivierbedding, savannemoeras en mangrove. Vanaf hier worden vele vogelexcursies georganiseerd waarbij soorten zoals Sacred Ibis, African Finfoot, White-backed Night-Heron, Shining Blue Kingfisher, Goliath Heron en Pel’s Fishing Owl slechts een kleine greep zijn uit het grote aantal exotische vogelsoorten dat men hier tegen kan komen. Tendaba biedt ook uitstekende mogelijkheden om een van de vele kreekjes die tot diep in het mangrovebos leiden te ontdekken met een bootje. Tijdens zulke tochtjes is het goed opletten voor Blue-breasted Kingfisher, Mouse-brown Sunbird, Hamerkop, Fairy-blue Flycatcher, Spur-winged Goose en Woolly-necked Stork.


BirdingBreaks organiseert al jaren reizen naar dit fantastische vogelgebied welke keer op keer een succes blijken te zijn voor allerlei soorten vogelaars. Dit jaar wordt de reis gecombineerd met een bezoek aan het vogelfestival, dat vele interessante lezingen en excursies met zich meebrengt.  Gambia is voor vogelliefhebbers uit Europa de dichtstbijzijnde tropische bestemming en een fantastische plek om kennis te maken met het Afrikaanse vogelleven. Met meer dan 540 soorten en vele locaties op korte afstand van elkaar, biedt het land fantastische mogelijkheden voor vogelen en om te fotograferen. Van die-hard-vogelaars op zoek naar een specifieke soort tot beginners, ieder vindt hier gegarandeerd iets van zijn of haar gading!

BirdingBreaks reis naar Gambia inclusief bezoek aan het vogelfestival
Vertrek: 19-10-2016
Duur: 10 dagen
Prijs: EUR 1795,-


Feedback?