Voorspelspel


Update Noordse Waterlijster

26 september 2010  ·  Steven Wytema en Michel Veldt  ·  7610 × bekeken

Je houdt het bijna niet voor mogelijk... Nadat het erg lang stil was tussen oktober 2007 (Kroonboszanger) en oktober 2009 (Kaspische Plevier), met alleen een Dwerguil om de boel een beetje op te vrolijken, vloeit sindsdien een haast onophoudelijke stroom keiharde zeldzaamheden Nederland in!
Voor het voorspelspel begon kwam er al een Taigastrandloper langs, maar sinds januari hebben we ook alweer drie nieuwe soorten voor Nederland in de pocket! En dan hebben we het nog niet eens gehad over een Baltimoretroepiaal (de tweede Amerikaanse zangvogel in één jaar - de laatste keer dat dat gebeurde was in 1996!!), Witstaartkievit en Groene Bijeneter. Het kan allemaal een heel stuk slechter.

Maar waar het spelletje natuurlijk echt om gaat, is hoe vaak deze laatste welkome yank voorspeld is! Het zal een enkeling wellicht al ter ore zijn gekomen maar niemand had durven dromen dat we deze soort bij zouden kunnen schrijven op de Nederlandse lijst!! Daarmee is het een hele fraaie soort die als nummer 500 op de Nederlandse lijst mag prijken maar voor de ranking van het voorspelspel maakt die geen enkel verschil. Waarom schrijven we dit stukje dan?? Tja, je moet jezelf toch iets te doen geven? Hopelijk krijgen we snel een reden voor een nieuwe update maar dan eentje waarbij wel nieuwe punten verdiend zijn!

Groeten Michel en Steven

Noordse Waterlijster

Noordse Waterlijster Seiurus noveboracensis Northern Waterthrush. 18 september 2010 (Rene Pop)

Feedback?