Voorspelspel

180 deelnemers hebben elk 5 nieuwe vogelsoorten voor Nederland voorspeld. Dit heeft geleid tot een lijst van 154 potentiele soorten waarmee het spel vanaf 1 januari 2019 kan worden gewonnen.

Een deelnemer kan op twee manieren het spel winnen:

  • Door als eerste meer punten te behalen dan het maximale aantal punten dat voor één soort te verdienen is.
  • Door als eerste 5 nieuwe soorten goed te voorspellen.

Het maximaal te behalen aantal punten voor 1 soort bereken je door het aantal deelnemers te vermenigvuldigen met het aantal voorspelde soorten.

Het aantal punten dat is te verdienen voor een goed voorspelde soort wordt berekend door het maximaal te behalen punten voor 1 soort te delen door het aantal keren dat hij is voorspeld. 

De winnaar van deze editie ontvangt waardebonnen voor de aanschaf van vogelboeken. Deze prijs als volgt opgebouwd; bij de start van het voorspelspel heeft de prijs een waarde van 100 euro. Dit bedrag wordt ieder jaar dat het spel loopt verhoogd met 50 euro, tot een maximum van 300 euro.

Tussenstand

Voorspelspel update: Purperkoet

27 december 2021  ·  Folkert Jan Hoogstra  ·  6021 × bekeken

Het houdt maar niet op dit jaar! Zelfs in de laatste maand van het jaar zijn de vogelgoden ons goed gezind met een nieuwe soort voor Nederland. Ook was het lekker dat deze vogel weer goed twitchbaar was. De 500e soort komt bij de toppers in de ranking snel dichterbij. Nog vier soorten en Nick van der Ham staat (progressief) op 500 soorten. In dit tempo gebeurt dat volgend jaar voor de zomer al!

Maar goed, even terug naar de Purperkoet. Deze soort was voorspeld door de volgende mensen:

Morten Bongers
Arthur Geilvoet
Sander Lagerveld
Frank van der Meer
Dimitri Mulder
Wouter van Pelt
Jan Hein van Steenis

Voor Morten, Arthur, Sander, Dimitri en Jan Hein is dit de tweede goed voorspelde soort. Voor Frank en Wouter is het de eerste goed voorspelde soort. Qua winnende soorten (zie de vorige update) komt er nu één bij: Lammergier. Persoonlijk denk ik dat dat op dit moment een lastig verhaal wordt. Mocht Lammergier op de lijst komen dan verwacht ik dat met terugwerkende kracht één van de oude gevallen de eerste voor Nederland zou worden en dan telt deze soort niet mee.

Discussie

Gebruikers van het forum gaan akkoord met de forumregels.

Feedback?