Voorspelspel


[HERINNERING] Openstelling voor nieuwe deelnemers

12 februari 2020  ·  Folkert Jan Hoogstra & Koen Stork  ·  2503 × bekeken

Openstelling nieuwe deelnemers

Zoals al besproken in de uitleg van de regels hebben we nagedacht over de lengte van het voorspelspel. Het duurt over het algemeen vele jaren voordat er een winnaar uit de bus komt. Dit is natuurlijk vervelend voor de nieuwe vogelaars of de mensen die een tijd de website niet in de gaten hebben gehouden en de inschrijving hebben gemist. Om deze reden is besloten om het voorspelspel eind 2019 weer open te zetten voor nieuwe deelnemers, waarbij we ook de mogelijkheid bieden voor de mensen die al deelnemen om hun lijst te herzien.

De mogelijkheid om alsnog deel te nemen aan het voorspelspel en een lijst in te sturen, dan wel je lijst te herzien, is er nu alsnog! Lijsten kunnen worden ingestuurd t/m 28 februari!

Spelregels

Voor de algehele regels van het voorspelspel klik hier

De extra spelregel die geldt voor het alsnog deelnemen/wijzigen van je lijst is:

• De lijst mag geen soorten bevatten die in 2019 al als potentiële nieuwe soorten voor Nederland zijn waargenomen. De volgende soorten worden niet geaccepteerd: 

- Schildraaf
- Groene Fitis
- Indische Kievit
- Grijskopkievit
- Sakervalk
- Alaskastrandloper
- Grijskoppurperkoet
- Horusgierzwaluw
- Grote Vale Spotvogel
- Oostelijke Vale Spotvogel
- Kleine Regenwulp

In tegenstelling tot wat eerder is vermeld mag je ook enkele soorten van je lijst wijzigen. Je hoeft dus geen volledig nieuwe lijst in te sturen.

Met de deelnemers die Pacifische Grote Zee-eend hebben voorspeld zal contact worden opgenomen. Deze soort is recent gesplit in Amerikaanse Grote Zee-eend Melanitta deglandi en Aziatische Grote Zee-eend Melanitta stejnegeri. De betreffende deelnemers zullen moeten kiezen tussen een van de twee of een andere soort in hun lijstje op moeten nemen. Pacifische Grote Zee-eend wordt in ieder geval niet meer geaccepteerd. 

De lijsten kunnen worden gestuurd naar: voorspelspel2019@gmail.com en voorspelspel@dutchbirding.nl

Discussie

Folkert Jan Hoogstra  ·  28 maart 2020  16:47

Er zijn 11 nieuwe deelnemers bijgekomen en er hebben ongeveer net zoveel mensen hun lijst aangepast. Ook hebben inmiddels alle mensen die Pacifische Grote Zee-eend op hun lijst hadden een mail gekregen om aan te geven of ze Amerikaanse- of Aziatische willen of een geheel andere soort. Zodra dat verwerkt is zullen de nieuwe lijst hier verschijnen

Steven Wytema  ·  20 augustus 2020  12:36, gewijzigd 20 augustus 2020  12:38

Ha Folkert Jan, hoe zit het dan met de puntentelling? Want max aantal punten is gerelateerd aan aantal deelnemers en aantal soorten. Dus met meer deelnemers en meer soorten verandert de puntenverdeling.
Oh en iedereen zit natuurlijk op het puntje van zn stoel wat de gevolgen zijn van de Steppeplevier

Gebruikers van het forum gaan akkoord met de forumregels.

Feedback?