Voorspelspel


Voorspelspel 2019 – Start!

25 december 2018  ·  Folkert Jan Hoogstra & Jeroen Breidenbach  ·  4171 × bekeken

2019 staat op het punt van beginnen!
Nog 1 week en dan gaat het nieuwe voorspelspel van start! En zoals we aan het einde van 2018 hebben gezien kunnen er zo weer een paar onverwachte (mogelijke) nieuwe soorten aan de Nederlandse lijst worden toegevoegd, zoals een Grijswangdwerglijster of een mogelijke Oostelijke Gele Kwikstaart. De laatste jaren staat de winter steeds garant voor dikke knallers, dus wintervoedertafelsoorten voorspellen is wellicht zo’n gek idee nog niet!

Er valt iets te winnen!

Omdat winnen natuurlijk belangrijker is dan meedoen, en om het voorspellen van nieuwe soorten nog interessanter te maken, heeft Dutch Birding besloten een prijs aan het voorspelspel te koppelen. De winnaar van deze editie ontvangt waardebonnen voor de aanschaf van vogelboeken. Aangezien het in de lijn der verwachting ligt dat het spel waarschijnlijk niet in 1 jaar beslist zal zijn hebben we de prijs als volgt opgebouwd; bij de start van het voorspelspel heeft de prijs een waarde van 100 euro. Dit bedrag wordt ieder jaar dat het spel loopt verhoogd met 50 euro, tot een maximum van 300 euro.

Op dit moment zijn er 70 aanmeldingen binnen. In totaal zijn er 109 unieke soorten voorspeld. Er zijn echter nog genoeg leuke soorten te voorspellen die nog door niemand zijn voorspeld, maar die zeker niet ondenkbaar zijn.

Stuur dus allemaal nog zo snel mogelijk een mooie lijst met potentiële nieuwe soorten in en doe mee!

Insturen kan naar: voorspelspel@dutchbirding.nl

Kijk hier nog even voor de spelregels.

Folkert Jan Hoogstra & Jeroen Breidenbach

Discussie

David Uit de Weerd  ·  29 december 2018  14:37

Hopelijk volgen er de komende dagen nog flink wat inzendingen!!

Folkert Jan Hoogstra  ·  31 december 2018  10:07

Inmiddels de 150 aanmeldingen gepasseerd. Er is echter nog ruimte voor veel meer. Vandaag is de laatste dag om je lijst in te sturen!! Niet vergeten!

Folkert Jan Hoogstra  ·  2 januari 2019  15:20

Het nieuwe jaar is begonnen en daarmee dus ook deze editie van het voorspelspel.

Uiteindelijk hebben we een mooi aantal van 171 aanmeldingen mogen ontvangen.

Mocht je dit nu lezen en denken shit, ik ben het vergeten. Stuur het alsnog in. Zolang de lijst met voorspelde soorten nog niet online staat nemen we je voorspelling nog mee.

Wanneer komt dan die lijst met voorspelde soorten? Er staan nog een aantal mailtjes uit met vragen over de ingestuurde lijstjes. We wachten de reacties hierop nog even af. Het streven is om over ongeveer 2 weken de lijst met voorspelde soorten online te hebben.

JanJaap Brinkman  ·  25 januari 2019  15:59

Hoi, hoi voorspelteam,

Geen haast, wel nieuwsgierig. Die 2 weken lijken wel Philippines weken ;)


Johan van 't Bosch  ·  29 januari 2019  14:54

Het zou denk ik aardig zijn om kort wat lijstjes en statistieken te presenteren op de DB dag. Voor de leuk en voor de definitieve aftrap.

Gebruikers van het forum gaan akkoord met de forumregels.

Feedback?