Peter's birding year

Even een korte introductie. Werk als onderzoeksassistent bij het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW) bij de werkgroep Plant-Dier Interacties. De mooiste baan die er op de wereld te vinden is; ongebonden fundamenteel onderzoek, veel veldwerk en een inspirerende omgeving en collega's. Vogels kijken doe ik sinds mijn 15e, steeds fanatieker en fanatieker. Naast vogelen is twitchen ook erg belangrijk. Ik probeer zoveel mogelijk vogelsoorten in Nederland te zien. De stand is nu 419. Doe ik nog iets anders nuttigs naast het kijken naar vogels? Dit jaar misschien niet maar ik lees erg graag (o.a. Gerard Reve), ben al jarenlang een groot en trouw fan van de NRC, al die uren in mijn auto luister ik naar Arrow Jazz FM (aanrader!) en ben dol op films van de regisseur Peter Greenaway.

Even een update

6 oktober 2007  ·  3540 × bekeken

Na twee werkweken veldwerk in het Lauwersmeer, onderbroken met een weekend Vlieland, heb ik eindelijk weer eens tijd om aan mijn blog te werken. Vandaag alleen nog een korte update, later volgt een uitgebreider verslag.

  1. De Grote Tafeleend is gelukkig terug gekomen op het Hoefijzermeer in het Noordhollands Duinreservaat. Ik heb nog geen tijd gehad deze vogel te bezoeken, ga dat morgen proberen.
  2. Het weekend Vlieland leverde me 1 nieuwe jaarsoort op: Bladkoning (# 318).
  3. Door het veldwerk in het Lauwersmeer lukte het me niet de Bonte Tapuit van Texel op mijn jaarlijst te zetten...
  4. Op de allerlaatste dag van twee weken monsters verzamelen in het Lauwersmeer gebeurde waar ik al die tijd al bang voor was: de ontdekking van een echte mega-soort. Met een bloedend hart heb ik ook deze vogel moeten laten lopen (en dat doet pijn, heel erg veel pijn...)
  5. Vandaag lukte het me (nog) niet de Grote Pieper aan mijn jaarlijst toe te voegen. Ik miste de door Hein Prinsen ontdekte vogel op ongeveer een uur.

Hoewel het niet moeilijk is om door dit alles uit het veld geslagen te worden, ga ik er mede dankzij alle bemoedigende gesprekken en sms-jes er morgen weer snoeihard tegenaan!

Feedback?