Peter's birding year

Even een korte introductie. Werk als onderzoeksassistent bij het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW) bij de werkgroep Plant-Dier Interacties. De mooiste baan die er op de wereld te vinden is; ongebonden fundamenteel onderzoek, veel veldwerk en een inspirerende omgeving en collega's. Vogels kijken doe ik sinds mijn 15e, steeds fanatieker en fanatieker. Naast vogelen is twitchen ook erg belangrijk. Ik probeer zoveel mogelijk vogelsoorten in Nederland te zien. De stand is nu 419. Doe ik nog iets anders nuttigs naast het kijken naar vogels? Dit jaar misschien niet maar ik lees erg graag (o.a. Gerard Reve), ben al jarenlang een groot en trouw fan van de NRC, al die uren in mijn auto luister ik naar Arrow Jazz FM (aanrader!) en ben dol op films van de regisseur Peter Greenaway.

Run and hit and run

21 september 2007  ·  3696 × bekeken

Al drie keer ben ik op pad gegaan voor een Blonde Ruiter: 2 keer naar de Ezumakeeg en 1 keer naar de Slikken van Flakee. Ook de vogel die op zo'n vijfentwintig kilometer van mij vandaan bij Harlingen gemeld werd, besloot te vertrekken voordat ik ter plaatse was. Dit leverde dan ook wat klamme handjes op toen vandaag de semafoon van zich liet horen: Blonde Ruiter ter plaatse in de buurt van Houten. Maarten P. Lantsheer en Bram Rijksen ontdekten een Gestreepte Strandloper en terwijl zij deze vogel bekeken, viel er in hun gezichtsveld een Blonde Ruiter in!

Gelukkig liet m'n werk het toe om snel een frisse neus te gaan halen bij Houten. Aangezien ik deze dag carpool, moet ik op pad met andermans auto. In alle haast heb ik geen telescoop meegenomen, maar gelukkig mag ik, eenmaal aangekomen, ook andermans optiek gebruiken (bedankt Aart!). Ik werp een blik door de telescoop en zie achterin het beeld een Blonde Ruiter (# 317) fourageren in het korte gras.

Na een paar minuten moet ik weer weg. Ik realiseer me dan goed dat jaarlijsten echt heel anders is dan gewoon vogelen. Hoewel ik heel blij ben met deze nieuwe toevoeging aan mijn jaarlijst, had ik graag langer van deze Ruiter willen genieten.

Feedback?