Peter's birding year

Even een korte introductie. Werk als onderzoeksassistent bij het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW) bij de werkgroep Plant-Dier Interacties. De mooiste baan die er op de wereld te vinden is; ongebonden fundamenteel onderzoek, veel veldwerk en een inspirerende omgeving en collega's. Vogels kijken doe ik sinds mijn 15e, steeds fanatieker en fanatieker. Naast vogelen is twitchen ook erg belangrijk. Ik probeer zoveel mogelijk vogelsoorten in Nederland te zien. De stand is nu 419. Doe ik nog iets anders nuttigs naast het kijken naar vogels? Dit jaar misschien niet maar ik lees erg graag (o.a. Gerard Reve), ben al jarenlang een groot en trouw fan van de NRC, al die uren in mijn auto luister ik naar Arrow Jazz FM (aanrader!) en ben dol op films van de regisseur Peter Greenaway.

Back on track !

14 juli 2007  ·  3951 × bekeken

14-7a

Na twee weken vogels kijken en Sneeuwluipaard zoeken in Kazakhstan weer terug in Nederland. Kazakhstan was meer dan geweldig. Het zoeken naar het Sneeuwluipaard was ongelooflijk spannend, helaas is het ons niet gelukt er eentje te zien te krijgen.

Natuurlijk ook veel vogels gezien. Hoogtepunten waren o.a. 5 Ibisbills, Witvleugelleeuwerik, 1000-en Roze Spreeuwen, Turkestan Tit, Sakervalken en veel, heel veel Kleine Klapeksters, Scharrelaars en Hoppen.

14-7b

Dan nu weer de harde realiteit van het jaarlijsten. Na een goede nachtrust en wat 'normaal' eten (gebakken karperkuit en paardenmelk gaan na twee weken toch echt vervelen) ga ik er weer hard tegenaan.

Feedback?