Peter's birding year

Even een korte introductie. Werk als onderzoeksassistent bij het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW) bij de werkgroep Plant-Dier Interacties. De mooiste baan die er op de wereld te vinden is; ongebonden fundamenteel onderzoek, veel veldwerk en een inspirerende omgeving en collega's. Vogels kijken doe ik sinds mijn 15e, steeds fanatieker en fanatieker. Naast vogelen is twitchen ook erg belangrijk. Ik probeer zoveel mogelijk vogelsoorten in Nederland te zien. De stand is nu 419. Doe ik nog iets anders nuttigs naast het kijken naar vogels? Dit jaar misschien niet maar ik lees erg graag (o.a. Gerard Reve), ben al jarenlang een groot en trouw fan van de NRC, al die uren in mijn auto luister ik naar Arrow Jazz FM (aanrader!) en ben dol op films van de regisseur Peter Greenaway.

Op de valreep

29 juni 2007  ·  7535 × bekeken

Ik sta al bijna met 1 voet in het vliegtuig richting het oosten maar moet dit nog even kwijt. Misschien vandaag maar zeker morgen komt de nieuwste Nieuwsbrief van de Top of Holland Birding Club op de site van Rommert te staan (http://www.lauwersmeer.com/ klik in het menu links op Birding Club).

Als echte vogelaar moet je dit lezen, bladzijden vol met inspirerenden vogelverhalen, een gedicht voor boven je bed en ga zo nog maar even door. Dit mag jij echt niet missen.

Feedback?