Peter's birding year

Even een korte introductie. Werk als onderzoeksassistent bij het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW) bij de werkgroep Plant-Dier Interacties. De mooiste baan die er op de wereld te vinden is; ongebonden fundamenteel onderzoek, veel veldwerk en een inspirerende omgeving en collega's. Vogels kijken doe ik sinds mijn 15e, steeds fanatieker en fanatieker. Naast vogelen is twitchen ook erg belangrijk. Ik probeer zoveel mogelijk vogelsoorten in Nederland te zien. De stand is nu 419. Doe ik nog iets anders nuttigs naast het kijken naar vogels? Dit jaar misschien niet maar ik lees erg graag (o.a. Gerard Reve), ben al jarenlang een groot en trouw fan van de NRC, al die uren in mijn auto luister ik naar Arrow Jazz FM (aanrader!) en ben dol op films van de regisseur Peter Greenaway.

Kazakhstan !!

29 juni 2007  ·  4415 × bekeken

Wat doet een fanatieke jaarlijster zo tegen het einde van de maand juni? Juist, die gaat heerlijk met Arend van Bemmel en Mark Zekhuis twee weken vogels kijken in Kazakhstan. Even geen stress van het jaarlijsten. Geen zorgen om Groene Reigers en of er nog een echt twitchbare Blonde Ruiter komt. Nee, Guldenstadt's Redstart, Everman's Redstart, Ibisbill, Severtzov's Tit-Babler, White-winged Lark, Black Lark en meer van dat soort heerlijkheden vragen de volgende twee weken om aandacht. En dan vergeet ik nog bijna het eigenlijke doel van deze trip, een poging een Sneeuwluipaard te zien te krijgen. Om deze mytische soort te zien maken we een meerdaagse trip ver en hoog de Tien Shan Mountains in, richting China en Mongolie.

Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik me niet een beetje zorgen maak. Is het niet dom nu weg te gaan uit NL? In Finland Taigastrandloper, in Noorwegen een Roodkeelstrandloper. Wat zit er straks in de Ezumakeeg en ga ik iets echt belangrijks missen?

Nou ja, we zien het wel. Vrijdag de 13e (!!) juli kom ik om 22:10 weer terug in Nederland. Zaterdag de 14e gieten we de auto weer vol diesel en ga ik weer vrolijk verder met de jaarlijst !!

Feedback?