Peter's birding year

Even een korte introductie. Werk als onderzoeksassistent bij het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW) bij de werkgroep Plant-Dier Interacties. De mooiste baan die er op de wereld te vinden is; ongebonden fundamenteel onderzoek, veel veldwerk en een inspirerende omgeving en collega's. Vogels kijken doe ik sinds mijn 15e, steeds fanatieker en fanatieker. Naast vogelen is twitchen ook erg belangrijk. Ik probeer zoveel mogelijk vogelsoorten in Nederland te zien. De stand is nu 419. Doe ik nog iets anders nuttigs naast het kijken naar vogels? Dit jaar misschien niet maar ik lees erg graag (o.a. Gerard Reve), ben al jarenlang een groot en trouw fan van de NRC, al die uren in mijn auto luister ik naar Arrow Jazz FM (aanrader!) en ben dol op films van de regisseur Peter Greenaway.

Groene Rakker

28 juni 2007  ·  4329 × bekeken

Woensdagavond is die kleine Groene rakker weer eens gezien. Op de bekende plek in het noorden van Amsterdam zag een visser 'm vliegen. We hebben het hier over de Groene Reiger, de vogel die ik maar wat graag aan mijn jaarlijst wil toevoegen. Dus ik sta donderdagochtend op de plek van deze Amerikaan. Ik bel met Remco en die geeft me extra info waar de vogel het beste te vinden is. Euhh, sorry, herstel... waar de vogel het beste gezocht kan worden want tot nu toe is het nog steeds niet duidelijk waar de vogel overdag uithangt.

Ik besluit de hele plas af te lopen en overal te gaan zoeken. Aan het einde van de bekende weg met de woonboten parkeer ik de auto en daarna loop ik helemaal (rechts) om de plas heen. Het eerste deel is niet echt geschikt voor de reiger maar het deel tussen de snelweg en de plas lijkt mij een eldorado voor deze Groene Reigert. Kleine plasjes, kreekjes met overhangende bomen en takken en ga zo maar door. Ik struin overal doorheen en zoek alles af. Zonder resultaat. Maar voor wie het wil proberen: volgens mij zou dit best eens de plek kunnen zijn waar de vogel overdag te vinden is. Het gebied is onoverzichtelijk, dus een klein reigertje mis je heel snel. Daarnaast is een paar keer waargenomen dat de vogel naar deze omgeving vloog en hier ook vandaan kwam vliegen. Halverwege juli ga ik het zeker nog een keer proberen, die Groene Reiger moet daar rondsluipen!

Feedback?