Nieuws

SWAROVSKI OPTIK lanceert zijn negende Digiscoper of the Year-wedstrijd

16 juni 2014  ·  7800 × bekeken

DOY2014

Duik in een wereld van fascinerende details en onontdekte geheimen: de
wereld van digiscoping. Steeds meer mensen ontdekken deze bijzondere
fotografische techniek, waarmee ze indrukwekkende beelden kunnen maken die ze graag met anderen delen. Voor de negende keer nodigt SWAROVSKI OPTIK deelnemers uit om inzendingen in te sturen voor de Digiscoper of the Year'-wedstrijd. De wedstrijd heeft vier thematische categorieën, een vakjury van gerenommeerde experts en een aantal schitterende prijzen. Voor de allereerste keer is er ook een speciale prijs voor de beste foto s die gemaakt zijn met behulp van een smartphone-adapter. Liefhebbers van digiscoping kunnen iedere maand hun stem uitbrengen op hun persoonlijke winnaar via de Facebook-pagina van SWAROVSKI OPTIK. De wedstrijd start op 2 juni 2014. De sluitingsdatum voor inzendingen is 30 september 2014.

Wat digiscoping zo aantrekkelijk maakt, is dat je kunt spelen met objecten
kunt die heel dichtbij of juist heel ver weg zijn. Met de speciale apparatuur is het mogelijk om foto's te maken van dieren die heel ver weg zijn, zonder dat u te dicht bij ze hoeft te komen. U kunt haarscherpe,
gedetailleerde foto's maken en tegelijkertijd de nodige afstand tot de
dieren bewaren. Details op afstand van dichtbij bekijken dat maakt
digiscoping zo fascinerend.

Voorwaarden met nieuwe mogelijkheden
Onder digiscopingfoto's en -video's zoals bepaald in het wedstrijdreglement verstaat SWAROVSKI OPTIK digitale foto's en video's van dieren (vogels, zoogdieren, reptielen, insecten en amfibieën) in hun natuurlijke leefomgeving, gemaakt met een digitale camera of met ingang van dit jaar voor het eerst met een smartphone, door het oculair van een telescoop of verrekijker. De ingezonden foto's moeten in één van de volgende vier categorieën worden ingediend: 'Gedrag en Actie', 'Portret', 'Zoogdieren' en 'Video'.

Voor de beste foto s zijn schitterende prijzen beschikbaar
SWAROVSKI OPTIK publiceert de vijftien beste ingezonden foto's en de vijf beste video's onder vermelding van de namen van de deelnemers op www.digiscoperoftheyear.com. Uit iedere categorie wordt één winnaar geselecteerd. De algehele winnaar van de wedstrijd mag zich Digiscoper of the Year 2014 noemen en wordt gekozen uit deze vier categoriewinnaars. De hoofdprijs is een complete digiscoping-uitrusting van SWAROVSKI OPTIK (ATX of STX oculairmodule, 25-60x85 objectiefmodule, digiscopingadapter, telescoopstabilisator, statief en statiefkop), voor nog meer ontdekkingsplezier bij het digiscopen. De drie andere categoriewinnaars winnen elk een SWAROVSKI OPTIK EL 32 verrekijker.

Speciale prijs voor digiscoping met een smartphone-adapter
Het gebruik van smartphone-adapters voor digiscoping wordt steeds
populairder. Begin 2014 heeft SWAROVSKI OPTIK dan ook de PA-i5 adapter voor de iPhone®* 5/5s op de markt gebracht, die de iPhone in combinatie met een telescoop of verrekijker in één klap omtovert tot een supertelelens. Uit alle foto's en video's die zijn gemaakt met een smartphone-adapter zal SWAROVSKI OPTIK er 20 selecteren en op Facebook publiceren. Digiscopingfans kunnen tot 31 oktober 2014 hun favoriet kiezen. De populairste foto of video wordt beloond met een CL Companion verrekijker van SWAROVSKI OPTIK.

Digiscoper of the Year op Facebook
Elke maand selecteert SWAROVSKI OPTIK 15 foto s uit alle andere inzendingen en publiceert deze op Facebook. Digiscopingliefhebbers kunnen vervolgens elke maand de drie mooiste foto s kiezen (op basis van het aantal likes). De populairste video van de maand wordt ook gekozen op Facebook. De drie populairste foto s en de populairste video van de maand worden beloond met een SWAROVSKI OPTIK fleecejack of een PA-i5 adapter voor de iPhone 5/5s*.

Meedoen is heel eenvoudig
Elke digitale camera, videocamera of smartphone, alsook elke telescoop, elke verrekijker en elk oculair die in de handel verkrijgbaar zijn, mag voor de wedstrijd gebruikt worden. Foto's kunnen uitsluitend worden ingezonden door de betreffende bestanden te uploaden op www.digiscoperoftheyear.com. Video's mogen niet langer duren dan 60 seconden en moeten worden aangeleverd in een minimumkwaliteit van 720p, uitsluitend via YouTube/Vimeo. Digitaal bewerkte foto's en video's zijn uitgesloten van deelname. Het is toegestaan om het contrast, de helderheid of de scherpte bij te werken, maar de originele foto of video moet in onbewerkt format beschikbaar zijn.

Belangrijke deadlines
Sluitingsdatum voor inzendingen: 30 september 2014 (23:59:59 CEST)Beslissingstermijn: 1 t/m 21 oktober 2014 (23:59:59 CEST)Bekendmaking van de winnaars: december 2014

Birdwatch Magazine (Verenigd Koninkrijk), de Beierse
vogelbeschermingsvereniging LBV (Duitsland) en de stichting Dutch Birding Association zijn wedstrijdpartners.

"Liefde zonder grenzen" (Zwanenhalsfuut Aechmophorus occidentalis Western Grebe met Clarks Fuut Aechmophorus clarkii Clark's Grebe) (Juan Manuel Benjumea)

De winnende foto van 2013: "Liefde zonder grenzen" (vrouwtje Zwanenhalsfuut Aechmophorus occidentalis Western Grebe met mannetje Clarks Fuut Aechmophorus clarkii Clark's Grebe in een paringsritueel) (Juan Manuel Benjumea)


* iPhone is een handelsmerk van Apple Inc.

Feedback?