Nieuws

Korting Dutch Birding leden op BirdingBreaks reizen

7 april 2011  ·  14239 × bekeken

BirdingBreaks.nl heeft, in samenwerking met Dutch Birding, in 2011 een aantal reizen aangewezen waar leden van Dutch Birding korting op ontvangen. In het voorjaar van 2011 zijn dat Ethiopië, Syrië, Marokko en Kazachstan. Ethiopië en Syrië zijn inmiddels terug van weggeweest. Het reisverslag van Ethiopië is te lezen op de website van BirdingBreaks.nl.

Voor het najaar van 2011 ontvangen leden van Dutch Birding korting op de reizen naar de Azoren en Kenia. Deze bedraagt EUR 50,- per persoon! Zie hier en hier.

Op dit moment is de Dutch Birding - BirdingBreaks.nl reis naar Marokko aan de gang met niemand minder dan de hoofdredacteur van Dutch Birding, Arnoud van den Berg, als reisleider. Op de website van Dutch Birding publiceren we elke paar dagen de belevenissen van de reizigers via een hotline met Arnoud. Hieronder het verslag van de eerste dagen:

4 april: Rond het hotel van Marrakech gevogeld en meteen een goede serie soorten gezien zoals Levaillant's Spechten, Atlasgrasmussen, Maghrebboomkruipers, Barbarijse Patrijzen en een overtrekkende Zwarte Ooievaar. Het weer is slecht, er vallen hagelstenen zo groot als knikkers! Morgen de bergen in, we zijn benieuwd.

5 april: vandaag veel sneeuw en regen waardoor het vogels kijken een iets andere dimensie krijgt....Atlasstrandleeuweriken, Seebohms Tapuiten, Alpenkauwen, Alpenkraaien en Rotsmussen fourageren rond onze voeten, maar Bergvink en Waterspreeuw door de weersomstandigheden niet door iedereen gezien. Levaillant's Spechten weer mooi dichtbij en verder zien we te verwachten soorten als Diadeemroodstaarten en Kruisbek. Morgen dalen we af naar de woestijn met hopelijk betere weersomstandigheden!

6 april: Vandaag zijn we uit de Hoge Atlas naar de woestijn van Ouarzazate afgedaald. Nog steeds extreem weer met onweer en zware buien, zelfs hagel in woestijn. Daardoor wolken Dwergarenden, Zwarte Wouwen, Gierzwaluwen en Boeren-, Oever- en Huiszwaluwen laag vliegend. Hadden opnieuw Levaillants Spechten, Seebohms en Zwarte Tapuiten, Atlasgrasmussen en -strandleeuweriken. In de woestijn Groene Bijeneters en Scharrelaar heel dichtbij. Een groep Bruingele Babbelaars was voor de meesten het hoogtepunt. Rond Tagdilt Track zonnig weer en veel mooie woestijnvogels vandaag. Een greep: 3 paar Diksnavelleeuweriken, 1 paar Rouwtapuit, 1 Lanner, Zwartbuik- en Kroonzandhoenders, veel Renvogels en de andere gebruikelijke tapuit- en leeuweriksoorten. In heuvels opnieuw Atlasgrasmussen en flink wat roofvogels, o.a. meer dan 20 langstrekkende Grauwe Kiekendieven.

7 april: Vandaag van Boumalne naar het uiterste zuidoosten in Merzouga gereden. De leukste soorten onderweg waren 14 Kroonzandhoenders, 3 Lannervalken, 4 Diksnavelleeuweriken, 1 Scrub Warbler en 1 Woestijnoehoe overdag. Inmiddels alle geplande tapuiten en leeuweriken gezien.

8 april: De woestijn van Merzouga met 4x4 bood als altijd memorabele vogels. We hadden een zich volledig op camouflage vertrouwende broedende Egyptische Nachtzwaluw voor onze voeten. Tevens een nest van Woestijnmus waarvan man en vrouw elkaar aflosten. We konden 2 bijna parende Woestijngrasmussen lang volgen. Verder kwamen we bijv.20 Sahelzandhoenders, Bruinnekraven, 2 Westelijke Rouwtapuiten, 10+ Langsnavelkuifleeuweriken en 2 zingende Saharaanse Oostelijke Vale Spotvogels tegen.

Verslag 9 april: We zijn inmiddels vanuit de woestijn van Merzouga onderweg naar de kust. Bij het meer van Ouarzazate enkele leuke soorten zoals Westelijke Rosse Waaierstaart, meer dan 6 paar Saharaanse Oostelijke Vale Spotvogels, 4 Zwarte Ooievaars, 20+ Marmereenden, 4 Marokkaanse Kwikstaarten, 50 Groene Bijeneters, c 50 Ralreigers en als klap op de vuurpijl een Blonde Ruiter!

Feedback?