Nieuws

DBA Nieuws

13 april 2010  ·  13187 × bekeken

Nieuwe penningmeester Kort na de nieuwe ledenadministrateur Gerald Oreel is er ook een opvolger gevonden voor vertrekkend penningmeester Theo Admiraal. Thierry Jansen uit IJsselstein, Utrecht, is het nieuwe bestuurslid dat gaat waken over de geldstromen binnen de Dutch Birding Association. De financiële afronding van het jaar 2009 in de bestuursvergadering in maart was het laatste wapenfeit van Theo. De operationele taken zijn begin maart al overgedragen aan Thierry (thierry.jansen@dutchbirding.nl), werkzaam in het bankwezen en in zijn vrije tijd (en soms onder werktijd...) zich steeds meer profilerend als een (WP)-twitcher. Theo zal op passende wijze worden bedankt voor (onder meer) 13 jaar niet aflatende ijver om van de DBA een financieel gezonde organisatie te maken en zijn inzet voor bijzondere projecten, zoals boekuitgaven.
De functie van voorzitter is op moment van schrijven nog vacant. Voorzitter Gijsbert van der Bent is aangebleven tot en met de Dutch Birding-dag van zaterdag 20 maart 2010. Bestuursleden Arjan van Egmond en Han Zevenhuizen nemen de voorzitterstaken waar totdat een opvolger is gevonden. Op de website staat een 'profiel' dat kan helpen bij de zoektocht naar een nieuwe voorzitter. Het zal niemand meer lukken om 17 jaar voorzitter te zijn of een andere bestuursfunctie te vervullen, want aan bestuursfuncties worden voortaan termijnen verbonden van (twee keer) drie jaar. Dit wordt in de nieuwe statuten van de stichting DBA opgenomen.
Het bestuur bestaat per maart 2010 uit Wietze Janse, Thierry Jansen (penningmeester), Arjan van Egmond en Han Zevenhuizen (secretaris). Tevens is de redactie met een zetel in het bestuur vertegenwoordigd. GIJSBERT VAN DER BENT

New treasurer After 13 years, Theo Admiraal has resigned as treasurer of the Dutch Birding Association. The new man in charge of the financial well-beings of our association is Thierry Jansen (thierry.jansen@dutchbirding.nl).

Nieuwe sticker Nieuw - maar ook heel vertrouwd. Op veler verzoek is weer een nieuwe Dutch Birding-sticker ontworpen en op de markt gebracht. Het retro-ontwerp borduurt voort op een zeer populaire sticker uit het verleden. De nieuwe sticker wordt met dit nummer van Dutch Birding naar alle begunstigers gestuurd en is ook verkrijgbaar als autosticker. Exemplaren van de sticker en/of de autosticker kosten EUR 1.00 per stuk (plus EUR 1.50 verzendkosten) en kunnen worden besteld door het gewenste bedrag over te maken naar girorekening 150697 tnv Dutch Birding Association (voor Nederlandse begunstigers) of naar girorekening 000 1592468 19, tnv Dutch Birding Association (voor begunstigers uit België), onder vermelding van 'Dutch Birding-sticker' of 'Dutch Birding-autosticker' en het gewenste aantal.

Dutch Birding-webshop geopend Nog uitgelaten over de Taigastrandloper, de Baltimoretroepiaal of de Oosterse Tortel? Wil je ook op je T-shirt, pet, cap, bandana, wintermuts of zelfs badjas laten weten dat je een echte Dutch Birder bent? De Dutch Birding-webshop is nu online! Het is belangrijk om te weten dat de artikelen door ons zijn ontworpen (met veel dank aan Leo Heemskerk) maar worden gefabriceerd door en verkocht via de firma Spreadshirt. Met betaling en verzending heeft de Dutch Birding Association dus niets te maken. Gelukkig maar, want met het voorjaar voor de deur hebben ook DBA-medewerkers echt geen tijd om winkeltje te spelen. Om te bestellen moet men apart inloggen bij Spreadshirt. Zie op www.dutchbirding.nl bij 'Webshop' onder de knop 'Dutch Birding'. Tot ziens in het veld. We kunnen elkaar niet meer mislopen!

Feedback?