Nieuws

Enquête The Sound Approach - gebruik van vogelgeluiden

16 december 2023  ·  The Sound Approach  ·  1343 × bekeken

The Sound Approach vraagt hulp van vogelaars voor wie vogelgeluiden belangrijk zijn, of u nu een expert bent of een beginner.

Lucy McRobert van de Sound Approach wil namelijk graag meer weten over hoe vogelgeluiden door vogelaars worden gebruikt. Daarom heeft ze een lijst met c 30 in minder dan 10 minuten te beantwoorden vragen opgesteld.

U vindt de vragenlijst via deze link hier.

The Sound Approach probeert de kennis van en over vogelgeluiden te populariseren. Hopelijk komen uit de antwoorden op de vragenlijst nieuwe ideeën naar voren die (nog meer) vogelkijkers kunnen helpen om (nog beter) naar vogels te luisteren.

De vragenlijst kan tot 31 januari 2024 worden ingevuld en anonimiteit is gegarandeerd. De uitkomsten worden in het voorjaar van 2024 naar buiten gebracht.

Voor abonnees van Dutch Birding behoeft The Sound Approach geen introductie. Ook de personen achter deze c 25 jaar oude organisatie zijn bekend: niet alleen Mark Constantine, Arnoud van den Berg en Magnus Robb maar ook onder anderen Dick Forsman, Killian Mullarney en René Pop. In al die tijd hebben ze een van de grootste natuurgeluidencollecties opgebouwd: meest van West-Palearctische vogels, alle in stereo en met een zo volledig mogelijke dataset aan elke opname gekoppeld. Uit al dat werk zijn onder meer zes boekwerken met geluidsdragers en verscheidene wetenschappelijke artikelen voortgekomen. Het doel van The Sound Approach is het verhogen van de standaard bij het gebruik van geluid voor determinatie. Bij geluidsopnamen wordt veel aandacht gegeven aan het op leeftijd en/of geslacht brengen en het ontdekken van verborgen biodiversiteit, ‘nieuwe soorten’.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lucy McRobert, The Sound Approach, lucy.mcrobert@hotmail.co.uk.

Discussie

Gebruikers van het forum gaan akkoord met de forumregels.

Feedback?