Nieuws

COVID-19 virus in verband met twitchen; update 25 januari 2021

25 januari 2021  ·  Bestuur Dutch Birding Association  ·  4004 × bekeken

Dutch Birders,

Het is inmiddels al weer even geleden dat we vanuit het bestuur een update hebben gegeven. Eigenlijk is dat ook niet zo gek, want er is helaas weinig veranderd. Maatregelen worden alleen maar strenger en een samenkomst lijkt de komende tijd nog niet te behoren tot de opties. Daarnaast is het inmiddels ook alweer ruim drie maanden geleden dat we helaas het besluit hebben moeten nemen om geen Dutch Bird Alerts meer te verzenden. Zoals de vlag er nu bij hangt, lijkt er de komende periode nog niet veel ruimte om de draad weer op te pakken.

Zoals de meesten van jullie weten heeft Dutch Birding geen beoogd winstoogmerk en worden de opbrengsten die we verkrijgen ingezet om onze diensten te verbeteren. Het is dan ook erg gaaf om te zien dat afnemers van Dutch Bird Alerts er niet voor hebben gekozen om in deze periode hun abonnement stop te zetten. Hierdoor kunnen we onze platformen blijven ontwikkelen en daar zijn we op dit moment ook hard mee bezig. We verwachten dit voorjaar weer een stap te maken en onze software te kunnen updaten en een nieuwe versie van de app te kunnen lanceren.

Om het door jullie gestelde vertrouwen in Dutch Birding tegemoet te komen, hebben we besloten om alle op-dit-moment-actieve abonnementen op Dutch Bird Alerts kosteloos te verlengen met een periode van 6 maanden. Dit geldt zowel voor de Nederlandse als de Belgische gebruikers van onze Alerts. Wij doen deze aanpassing automatisch, dus je hoeft hiervoor zelf geen actie te ondernemen. Voor nieuwe begunstigers die besluiten om de komende periode een nieuw Alert jaarabonnement af te sluiten, zorgen wij dat deze pas ingaat op het moment dat de (Nederlandse) COVID-maatregelen zijn opgeheven.

Beleid m.b.t. het plaatsen van foto’s.

Af en toe krijgen wij een vraag met betrekking tot het plaatsen van foto’s in de fotogalerij op onze website. Daarom hebben we er voor gekozen om hier dezelfde lijn in te trekken als met het uploaden van waarnemingen op www.dutchbirdalerts.nl.

 • Foto’s van zeldzame soorten worden standaard verborgen op de homepage en verschijnen dus niet direct in de galerij.
 • Met een vertraging van 3 dagen worden verborgen foto’s gepubliceerd in de galerij (met inachtneming van de standaardregels spelregels m.b.t. het uploaden van foto’s op onze site).
 • Net als bij Dutch Bird Alerts zijn hierop uitzonderingen van toepassing. Denk daarbij bijvoorbeeld aan:
  • Vogels op een kwetsbare locatie
  • Vogels in een woonwijk
  • Verzoeken van gebiedsbeheerders/ omwonenden

Mochten er toch onduidelijkheden ontstaan schroom dan niet om contact met ons op te nemen via bestuur@dutchbirding.nl of foto@dutchbirding.nl.

Namens het bestuur en de fotoredactie,

Marten Miske, voorzitterZolang de corona-periode duurt, vragen wij jullie om op een verantwoorde manier met twitchen om te gaan, zie hier voor meer informatie

 • Houd je aan de regels vermeld op Rijksoverheid
 • Niet carpoolen tenzij je tot één huishouden behoort.
 • In het openbaar vervoer is vanaf 1 juni een mondkapje verplicht.
 • Kijk niet door elkaars optiek.
 • Voorkom groepsvorming.
 • Houd minimaal 1,5 meter afstand tot elkaar.
 • Verlaat de lokatie nadat je de vogel gezien hebt.
 • Volg de regels van Dutch Bird Alerts admins of gezagsdragers (boswachters, BOA’s, gemeente, politie etc) ter plekke.

Discussie

Joep Heldoorn  ·  26 januari 2021  16:19

Wat fijn! Dank jullie wel.

Bas Lagerveld  ·  22 april 2021  00:46

Beste bestuursleden,

Vandaag (gisteren de facto 21 april), is bijna het voltallige bestuur aanwezig geweest bij de Sardijnse Grasmus. Het lijkt mij daarom zinvol om het niet doorgeven van DB Alerts zo spoedig mogelijk te heroverwegen. D.w.z. per direct weer over te gaan tot het (aan de leden) doorgeven van RBA.

Grt. Bas

Tiemen De Smedt  ·  23 april 2021  18:45

De DB Alerts info groep of een andere Telegram-groep is ook een tijdelijke optie.

Er bestaat blijkbaar een Whatsapp-groep maar het maximaal aantal leden is bereikt. 

Jan van der Laan  ·  23 april 2021  21:13

Het adres foto@dutchbirding.nl werkt niet trouwens, ik krijg een "The message could not be delivered, the mail server etc"

Of zit ik nu al in het spamfilter? ;-)

(terecht, hoor ik al veel mensen roepen) 

Peter van Santbrink  ·  24 april 2021  17:37

ben het met Tiemen eens, misschien is 28 april, samen met de landelijke versoepelingen,  een mooi moment

Ipe Weeber  ·  29 april 2021  23:14

Ik hoorde viavia dat Bas Lagerveld een 2e appgroep wil opstarten. Ik wil mij daar graag voor opgeven, maar kan nergens zijn tel.nr vinden. Door gebrek aan informatie heb ik de Sardijn gemist, en dat is balen. Mijn nr is 0648560444

Gebruikers van het forum gaan akkoord met de forumregels.

Feedback?