Nieuws

Steppeplevier: een herinnering

6 september 2020  ·  Wietze Janse, DB Alerts Admin Team & webredactie  ·  8582 × bekeken

En dan verschijnt er opeens een Steppeplevier op 'de pieper'. Een soort waarover gesproken wordt omdat je hem zo graag wilt zien, maar waarvan je denkt "dat zal nooit gebeuren". En als zo'n vogel dan toch een middag twitchbaar wordt ...

Van goede soorten hebben we graag een leuk T-shirtje, hoodie, petje, of -tegenwoordig- een mondkapje, om deze lang te kunnen herinneren. Meestal zijn deze niet moeilijk te maken als de fotografen hun best hebben gedaan; we hebben ze met beeldvullende Keizerarenden, Roodkeelnachtegalen, Vale en Bruine Lijster en ga zo maar door.

Hier liep het anders: de vogel zat ver weg in een door de hitte zinderend veld, de fotografen bleven netjes en gedisciplineerd aan de rand staan en gingen het veld niet in. Resultaat: alleen bewijsplaten, niets om een mooi T-shirt mee te maken.

Maar ter plaatse waren we Bram Rijksen tegengekomen. Bram maakt vaak mooie pentekeningen van zijn waarnemingen; we hebben al heel wat juweeltjes zien langskomen. Hier lag onze kans voor toch een te gek T-shirt en we polsten Bram voorzichtig of hij een mooie tekening kon maken. En gelukkig, dat wilde hij wel. Hij moest nog wel eerst even zijn vakantie afmaken, maar toen verscheen daar een leuke en mooie pentekening en kon onze ontwerper, Leo Heemskerk, aan de slag. 

Kortom: wie een leuke herinnering wil hebben aan de Steppeplevier, een herinnering op nieuwe wijze met een tekening zoals velen zich deze mooie en nieuwe soort kunnen herinneren: ga naar onze webshop en bestel 'm!

Discussie

Gebruikers van het forum gaan akkoord met de forumregels.

Feedback?