Nieuws

WANTED: BERGKALANDERLEEUWERIK

19 juni 2020  ·  Diedert Koppenol & Marten Miske  ·  7762 × bekeken

Nu eindelijk de kogel door de kerk is en Christian Brinkman en Bram Ubels hun té bizarre ontdekking eindelijk bekend mochten maken, kunnen we aan de slag!

Bergkalanderleeuwerik Melanocorypha bimaculata, Rottumerplaat, 17 juni 2020 (Christian Brinkman)

Wie vindt de Bergkalanderleeuwerik terug? De vogel zit niet meer op Rotummerplaat maar wie weet zit de vogel nog ergens in Nederland; in de Eemshaven, op Schiermonnikoog, of verder naar het binnenland al toe?
Het bestuur van Dutch Birding roept iedereen op om aankomend weekend naar buiten te gaan en deze MEGA terug te vinden! Maak jezelf dus (bijna) net zo onsterfelijk als Bram en Christian. De persoon die de terugvondst doet, wint een cadeaukaart t.w.v. 200 euro.

Hoe te zoeken:

Een voor de hand liggende locatie is de Eemshaven en de omliggende weilanden. Dit industriegebied heeft veel overhoekjes en stukjes grond die zeker gescand moeten worden. In het algemeen is de kuststreek van de Eemshaven tot aan het Lauwersmeer een goede kanshebber om nu deze knaller te huishouden, maar ook zeker de Waddeneilanden, waarvan Schiermonnikoog natuurlijk de eerste is die de vogel tegengekomen is. Ook het achterland van zowel de Eemshaven als het Lauwersmeer zullen natuurlijk afgespeurd moeten worden!

Bergkalanderleeuwerik Melanocorypha bimaculata, Rottumerplaat, 17 juni 2020 (Christian Brinkman)


Melden!
Vanwege de voortdurende situatie rondom corona wordt er met klem verzocht eerst af te stemmen met DB en het adminteam. Dit kan door de vogel te piepen, meteen bij terugvondst. Deze piep zal na overleg binnen het adminteam worden doorgepiept. Mocht je (nog) niet beschikken over een DB-alerts abonnement, bel dan Marten Miske (06-10014311) of Wietze Janse (06-51027831), zij zullen dan de berichtgeving op touw zetten.

Succes!!!!
Diedert Koppenol & Marten Miske


Bergkalanderleeuwerik Melanocorypha bimaculata, Rottumerplaat, 17 juni 2020 (Christian Brinkman)

Discussie

Jos van den Berg (birdingtexel.com)  ·  19 juni 2020  20:36

Fantastische waarneming Christian en Bram!Lukasz Lawicki  ·  19 juni 2020  20:43

Wow! Excellent bird! Congrats for Christian and Bram! Excellent photos too!

Wietze Janse  ·  19 juni 2020  21:09

Een overzichtje van de medewerkers van het DBAlerts Admin team is hier te zien.

Gebruikers van het forum gaan akkoord met de forumregels.

Feedback?