Nieuws

Nieuwe voorzitter en toekomstige samenstelling bestuur

21 juni 2016  ·  Arjan van Egmond & Han Zevenhuizen  ·  5542 × bekeken

Na tien jaar actief te zijn geweest binnen het bestuur, waarvan de laatste zes jaar als voorzitter, is het moment daar gekomen om het stokje over te dragen. Gelijk met mij zal ook Han Zevenhuizen, met wie ik de afgelopen jaren nauw heb samengewerkt, zijn taken binnen het bestuur overdragen.

Per 1 juli 2016 zal Remco Hofland de voorzittershamer van mij overnemen. Met de invulling door Remco van deze functie is het nieuwe bestuur - Marten Miske, Pieter van Veelen, Toy Janssen, Jorrit Vlot, Kees de Vries, Remco Hofland, en Garry Bakker als vertegenwoordiger van de kernredactie - compleet. Een team van enthousiaste mensen die zich willen inzetten voor Dutch Birding. Afgelopen periode heeft het bestuur samengewerkt om de koers van Dutch Birding uit te stippelen en het fundament ligt klaar voor een nieuwe generatie.

Met veel plezier en trots kijken wij terug op de afgelopen jaren waarin veel is gebeurd. Met als hoogtepunten de lancering van de Dutch Avifauna en recent de nieuwe websites. Maar ook de veranderingen waar het gaat om nieuwsvoorziening over zeldzame vogels houdt ons tot op de dag van vandaag bezig. Daarnaast is het zoeken naar samenwerking met andere organisaties als Vogelbescherming Nederland, BirdLife, Waarneming.nl en Sovon een belangrijke stap geweest. Organisatorisch zijn wij ons bewuster geworden van de vorm en aandacht van communicatie en transparantie naar onze achterban. Dit alles met als resultaat een stabiele en financieel gezonde organisatie die klaar is voor de toekomst.


Terugkijkend op de afgelopen jaren als bestuurders zien wij een organisatie die zich verder ontwikkeld heeft in het uitdragen van het gedachtegoed van Dutch Birding. Dit was overigens niet mogelijk geweest zonder de goede uitgangspositie van onze voorgangers! Met de ingezette lijn om scherpte en frisheid in het bestuur te borgen via roulatie zijn verschillende nieuwe gezichten, inzichten, meningen en ervaringen (voorbij) gekomen. De gedeelde passie van velen die daar een steentje aan hebben bijgedragen - en dat nog steeds doen - is de verbindende factor en drijvende kracht achter deze ontwikkelingen en resultaten. Deze ijzersterke eigenschap, gecombineerd met een vernieuwd bestuur, geven ons het vertrouwen en de overtuiging dat de toekomst van Dutch Birding in goede handen is.


Binnen het nieuwe bestuur worden de  rollen in hoofdlijnen als volgt verdeeld: Remco Hofland (voorzitter), Jorrit Vlot (secretaris, Dutch Bird Alerts), Kees de Vries (penningmeester), Toy Janssen (automatisering & website), Pieter van Veelen (WP Birding) en Marten Miske (communicatie & evenementen). Belangrijke speerpunten waar de komende tijd (verder) op zal worden ingezet is het digitaal ontsluiten van Dutch Birding en het versterken van onze positie als het platform in de WP.


Daarnaast hebben wij in Marc Dijksterhuis als bestuursmedewerker versterking gevonden op het gebied van onderhouden en aanboren van commerciële contacten. Hij neemt samen met Debby Doodeman de afdeling marketing & sales onder zijn hoede.


Wij wensen het nieuwe bestuur alle succes en plezier in het verder verstevigen van de positie van Dutch Birding onder de (Nederlandse en WP-) vogelaars!


Arjan van Egmond & Han Zevenhuizen

Discussie

Martijn Verdoes  ·  21 juni 2016  00:07

Bedankt heren voor jullie jarenlange inzet! Top! En Remco en de rest: heel veel succes gewenst. Keep up the good work!

Ruud Schenk  ·  21 juni 2016  11:25

Als lid vanaf het prille begin heb ik mogen meemaken dat elk bestuur geweldige dingen heeft gedaan, de toonaangevendheid van de DBA spreekt boekdelen!!!

Daardoor ben ik blij verheugd met het nieuwe bestuur dat de verbinding maakt met de nieuwe generatie en de sprong naar de immer innoverende wereld!!!

ik ben een blij lid.

Johan van 't Bosch  ·  22 juni 2016  12:28

Mooi dat er volledig en enthousiast bestuur zit. Ik wens Remco en de rest van het bestuur veel succes!

Jurgen van der Meer  ·  24 juni 2016  17:09

Hartelijk dank heren!

Gebruikers van het forum gaan akkoord met de forumregels.

Feedback?