Nieuws

Nieuwe website gelanceerd!

1 april 2016  ·  Bestuur & redactie Dutch Birding Association  ·  6313 × bekeken

Welkom op de geheel vernieuwde website van Dutch Birding! Het afgelopen jaar is er door een team hard gewerkt om de website te lanceren.

In aanloop naar de lancering zijn wel al dieper ingegaan wat deze nieuwe website te bieden heeft. Naast het geheel nieuwe ontwerp, gebaseerd op een vernieuwde huisstijl die u ook zult terug gaan zien in onze overige uitingen, zijn de belangrijkste vernieuwingen de integratie van de drie websites dutchbirding.nl, dutchbirdalerts.nl en dutchavifauna.nl. En met één account waarvanuit je al je toepassingen kunt bereiken en beheren.

Verder nieuw is het voor leden digitaal beschikbaar zijn van alle Dutch Birdings, tot en met het meest recente nummer. Ook de opzet van de fotogalerij en de mogelijkheden ten aanzien van het plaatsen van reacties, samengevoegd in een forum, zijn vernieuwd.

En dit is nog maar het begin. Ook na de lancering wordt er doorgewerkt aan het verder doorontwikkelen van de website, met een geavanceerde zoekfunctie en een geheel Engelstalig, op de WP (West-Palearctische gebied) gericht portaal.

Deze nieuwe website zien wij als belangrijke stap voor Dutch Birding om het platform te zijn waar vogelaars zowel actueel nieuws en informatie kunnen vinden over interessante en zeldzame soorten in Nederland, als in het West-Palearctisch gebied. Dit alles op de accurate en gedegen wijze die u van ons mag verwachten.

Namens Dutch Birding willen wij alle medewerkers bedanken die zich de afgelopen periode hebben ingezet in het  realiseren van deze pittige opgave. Bijzondere dank voor Arnold Meijer en Jeroen van Vianen.


Bestuur & redactie Dutch Birding AssociationWelcome to the brand new website of Dutch Birding!

The last couple of months we have worked hard to bring you a fresh new design and many improvements. Most importantly our three sites dutchbirding.nl, dutchbirdalerts.nl and dutchavifauna.nl have been merged and are now accessible from a single account.

Members now have access to all back issues of our magazine Dutch Birding. Also, the layout of the photo gallery has changed, as well as the options for placing comments with content and response to other users.

And this is just the start, as we are still working on improvements like a powerful search engine and a portal on WP-birding in English.

We would like to thank all people involved in the work for this site, Arnold Meijer and Jeroen van Vianen in particular.Board and editors Dutch Birding Assocication

Discussie

Andre Sikkema  ·  1 april 2016  22:55, gewijzigd 1 april 2016  22:55

Gewoon prachtig maar wel even wennen.

Toy Janssen  ·  1 april 2016  23:45

Welkom op de nieuwe site. Er zullen in de komende dagen nog wel wat kinderziektes de kop op steken. Er wordt getracht die zo snel als mogelijk op te lossen. We weten dat de weergave op mobiele telefoons nog niet optimaal is. Daaraan wordt nog gewerkt.

Jan Hein van Steenis  ·  1 april 2016  23:46

Het smoelenboek staat onder Dutchbirdalerts, maar als je iemand aanklikt land je bij Dutchbirding. De link naar het smoelenboek is dan weg. Aan de namen in de ranking lijkt het ook (nog?) niet gekoppeld te zijn. Onder mijn account stond een of ander Texels adres: ik ben benieuwd of er iemand anders in Duitsland beland is!

De weergave van de laatstgemelde reacties vind ik alvast een verbetering.

Toy Janssen  ·  2 april 2016  00:00

Ziet er goed uit

Roel Schwartz  ·  2 april 2016  10:14

Echt een fantastische site geworden, heerlijk om in rond te neuzen. Mooi overzichtelijk en alles op 1 site nu. Ook kan ik nu voor het eerst mijn NL-lijst gaan vorm geven zonder extra kosten :-). En schitterend om als abonnee nu over al je DB's in .pdf formaat te beschikken.

Fantastisch gedaan mensen!

Co van der Wardt  ·  2 april 2016  13:18

GEWELDIG, Hele vette complimenten.

WAT EEN GAVE SITE, alles onder 1 dak en ongelooflijk hoe jullie dat hebben weten uit te rollen zonder problemen.

Als gebruiker even registreren, KLAAR!!

Marchel Stienstra  ·  2 april 2016  16:05

In één woord fantastisch! 

Jaap Engberts  ·  2 april 2016  16:52

Foutje in de datum ?


Jaap Engberts  ·  2 april 2016  16:53

Apart had een screenshot toegevoegd maar is niet te zien : In forum bij de rotskruiper staat als datum4-1-2019 toekomstmuziek


Thomas van der Es  ·  2 april 2016  20:04

Goed werk en ziet er prachtig uit!

Hein Masseling  ·  2 april 2016  20:13

Enorme verbetering, erg mooi geworden.

Maar de lay-out past zich niet aan op mijn Galaxy S6 en de site is daardoor niet echt leesbaar op mijn mobiel. Mogelijk ook een probleem op andere mobiele devices?

Jaring Roosma  ·  2 april 2016  22:13, gewijzigd 2 april 2016  22:19

Complimenten voor de nieuwe site!

Wel wat feedback voor www.dutchavifauna.nl:


-Bruine Klauwier staat er 2 x in:

https://www.dutchavifauna.nl/species/bruine_klauwier

Dan krijg je bij de statistieken 2014: 1e en 2de geval Bruine Klauwier in NL.

En:

-Groene Reiger volgens statistieken 5 gevallen in NL (Noord-Holland 1e tm 5de geval van Nederland):

https://www.dutchavifauna.nl/species/groene_reiger?all=1#records

Als je dan bij de statistieken kijkt van 'overzicht beste soorten per jaar':

2009 5e Groene Reiger van NL

Neem toch aan dat dit 1 en dezelfde vogel betreft...

-Het geval van Turkestaanse Klauwier 2014 Castricum is de 3de aanvaarde ipv 4de voor NL:

https://www.dutchavifauna.nl/species/687

Geval 3 en 4 (1e voor NL,oktober 2000)  betreft dezelfde vogel.

Ook staan de 'spec' gevallen wel tussen Turkestaanse maar niet tussen Daurische Klauwier, net als wel bij Oostelijke Blonde Tapuit maar niet onder Westelijke. Idem bij Westelijke Baardgrasmus/Balkanbaardgrasmus. Maar beter die 'spec' gevallen apart houden lijkt mij..

Rob Olivier  ·  2 april 2016  22:43

Lang geleden heb ik met veel plezier de eerste versie van de Dutch Birding website opgezet. Sinds die tijd is er veel veranderd. Wat een prachtige website is het ondertussen geworden! Mijn welgemeende complimenten aan iedereen die hieraan heeft meegewerkt.

Max Berlijn  ·  2 april 2016  23:29, gewijzigd 2 april 2016  23:31

Super mooie site, alleen op de mobiele telefoon vind ik het wel een stuk minder dan de vorige versie. Veel wit en platte tekst en geen zichtbare foto's in een oogopslag. Ik mis de RBA meldingen die je vooraf in een oogopslag zag (nu moet ik een aparte shotcut maken naar de RBA site). Mogelijk is het wennen maar mogelijk kunnen jullie iets in de toekomst met deze punten.

Jeroen van Vianen  ·  2 april 2016  23:55

@Jaring Roosma: de constateringen bij Bruine Klauwier, Groene Reiger en Turkestaanse Klauwier zijn opgelost. Mocht je nog meer onvolkomenheden dan horen we dat graag.

Jeroen van Vianen  ·  2 april 2016  23:56

@Max: maak een bookmark aan naar dutchbirdalerts.nl

Janneke Kimstra  ·  3 april 2016  11:32

Ziet er mooi uit mannen, maar ik heb gisteren 3 x mijn wachtwoord gereset, dat heeft ie niet onthouden, maar mijn oude wachtwoord wel... Ikke nie begrijp. En misschien heb ik nog niet goed genoeg gezocht, maar klopt het dat ik de lijstjes mis?

Marijn Hoogteijling  ·  3 april 2016  11:50

Ziet er stukken beter uit dan voorheen en, zeker op de laptop/pc, makkelijk switchen tussen de diverse sites. Commentaar is altijd makkelijk dus ik noem het maar tips :-)

- Op een pagina uit de fotogalerij tel ik volgens mij 6 a 10 lettertypes: in grootte, type, vet, omlijnd, gekleurd, etc. maakt het voor mij erg onrustig

- de plaatjes op de homepage bij een artikelaankondiging zijn te groot (logo DB, logo van Arjan Dwarshuis

- icoontjes van Facebook, twitter en Googleplus nemen veel ruimte in

- verschillende kantlijnen: bij bijv. foto's ligt de kantlijn van het onderschrift verder naar rechts dan van de commentaren

- op mijn mobiel (Android 6, Motorola G) is alles erg onoverzichtelijk en lopen teksten in elkaar door. Ik kan ook niet switchen tussen de 3  sites.

Succes met de doorontwikkeling!

Max Berlijn  ·  3 april 2016  14:48, gewijzigd 3 april 2016  20:46

Klopt het dat er nog veel foto's moeten worden overgezet? en dat er geen zoekfunctie meer is?

Gijsbert van der Bent  ·  3 april 2016  21:38

Al ben ik een gewoontedier, ik vind het machtig mooi allemaal! Helder, ruim opgezet, geinige nieuwe dingetjes. Proficiat.

Uiteraard is het wennen. Kinderziektes ben ik nog niet tegengekomen, maar als die er zijn zullen ze ongetwijfeld genezen worden.

Teus Luijendijk  ·  3 april 2016  23:15

Een aantal van bovenstaande dingen had ik ook al opgemerkt, met name het inloggen verloopt warrig. Maar het zijn maar kinderziektes. Ik wilde wel nog één dingetje toevoegen: voor DB-alerts kun je een e-mailadres opgeven, waarbij vermeld is dat als je het vakje leeg laat, het andere e-mailadres (in de accountinfo) zal worden gebruikt. Dit werkt niet, want het veld is een verplicht veld en moet dus ingevuld worden.

Teus Luijendijk  ·  3 april 2016  23:20

De profielen zijn ook nog even wennen. Het lijkt erop (maar correct me if I'm wrong) dat je door een profiel "CDNA-soorten" MEER piepjes ontvangt dan als je gewoon geen profiel hebt ingesteld en je "alle waarnemingen ontvangt met voldoende actualiteitswaarde." Althans: in mijn WhatsAppgroepje heeft iemand dat profiel ingesteld (CDNA-soorten) en kreeg vandaag heel wat meer piepjes binnen dan ik. Klinkt een beetje krom.

Peter Verhelst  ·  4 april 2016  10:25

Schitterend!

Toy Janssen  ·  4 april 2016  13:21

@Max, het kan zijn dat er nog foto's ontbreken. Komt door de migratie en er wordt hard gewerkt om dit nog op te lossen. Een zoekfunctie staat nog op de ToDo lijst. Er komt in de loop van de week nog een informatie artikel waar de bekende bugs (met status) en een lijst van zaken waar nog aan gewerkt wordt op de site.

Miguel Demeulemeester  ·  4 april 2016  16:54

Beste webmaster(s)

Een hele vooruitgang en heel mooie website!

Al jaren ben ik DB abonnee en het tijdschrijft digitaal downloaden zou bv. voor ID ten velde in buitenland handig zijn.  Alleen lukt het me niet, ik krijg een foutmelding: alleen abonnees kunnen recente tijdschriften downloaden.

Mijn gebruikersnaam is wellicht nog niet gekoppeld aan mijn abonnement?

Feedback is welkom!


Groeten Miguel

Teus Luijendijk  ·  4 april 2016  18:31

Ik krijg een beetje rare info in mijn DBalerts (via de push mail):
Plekinfo:
Plekinfo(id=5, nl=Bekende plek of plek goed te vinden, en=Bekende plek of plek goed te vinden, short_=Bekende plek of plek goed te vinden)

Jeroen van Vianen  ·  4 april 2016  19:05

@teus: wordt gefixt

Ben Dielissen  ·  4 april 2016  20:26, gewijzigd 4 april 2016  20:40

Het ziet er goed uit, echt een verbetering! Ik mis alleen al mijn foto's! Kan er geen één vinden, maar ik neem aan dat daar nog aan gewerkt wordt. (lees nu net dat Max daar ook al wat over gepost heeft en dat er aan gewerkt wordt).

Toy Janssen  ·  4 april 2016  22:40

@Ben, wordt naar gekeken. 

Remco Wester  ·  4 april 2016  23:47

Vind persoonlijk beetje jammer dat Dutchavifauna.nl niet het eigen karakter meer heeft door het Dutch Birding-logo er boven. Door het vele achtergrondwit lopen onderdelen op oa de hoofdpagina in elkaar over, wat druk leest. Misschien met een subtiele achtergrondkleur onderscheid maken? Verder erg mooi geworden, zal voornamelijk wennen zijn.

Wat ik wel erg balen vind, is dat vele oude linken naar foto's, tijdschriftuitgaven, enz (voorlopig) niet meer lijken te werken. Voor de Avifauna van Gelderland enorm veel verwerkt in allerlei zaken, en die moet ik nu misschien nu opnieuw instellen? Ik wacht even af, en check eerst alles op m'n eigen sites eerst grondig (voor ik te hard schreeuw :-)  )

Toy Janssen  ·  5 april 2016  12:02

@Remco, check je linken. Deze zouden gewoon moeten werken. Indien een probleem mail mij dan even een voorbeeld.

Max Berlijn  ·  5 april 2016  12:20

Dat smoelenboek is echt FAN-TAS-Tisch, geweldige foto's  en bijna net zo leuk als het boekje van ooit!

Luuk Punt  ·  5 april 2016  16:18

Ik kan geen mogelijkheid meer vinden om bij Dutch Bird Alerts een tweede (lees back-up) e-mailadres in te voeren. Kijk ik niet goed of is deze mogelijkheid verdwenen?

Max Berlijn  ·  5 april 2016  16:27, gewijzigd 5 april 2016  16:32

Nog even over die missende foto's; Ik hoop dat deDB webmasters de urgentie ervan inzien dat ze weer terug komen. Door het gebruik van o.a. google images worden foto's veel gebruikt voor allerlei zaken (ID, voorkomen). De foto's van DB kwamen hier veel in voor wat voor extra aandacht voor de site zorgde. Tevens zou ik het persoonlijk erg vervelend vinden als (eigen) uploads en bijbehorende discussies verdwenen zijn. Indien ze weg zijn, geeft het aan dat het plaatsen van informatie op sites riskant is. Je zal maar 500.000+ waarnemingen hebben ingevoerd op waarn.nl en ze besluiten de site te veranderen.....

Toy Janssen  ·  5 april 2016  17:29

@Luuk,

Bij je profiel naar Dutch Bird Alerts gaan. Daar kun je een tweede email adres invullen. Er komt spoedig een help pagina op de website over het gebruik van de Alerts en instellingen

Toy Janssen  ·  5 april 2016  17:30

@Max, 

Er zijn geen foto's verloren gegaan. Indien er nog foto's gemist worden dan hebben we deze nog wel. Heb je een voorbeeld van foto's die verdwenen zijn?

Max Berlijn  ·  5 april 2016  17:59, gewijzigd 5 april 2016  18:06

Mijn Gould's Shortwing (staat bijv. wel bij Google images maar als je dan op pagina zoeken drukt krijg je de nieuwe DB pagina en "Not Found", Alpenheggemus van enige weken geleden, en twitch RoKeNa bij thuiskomst, te veel om op te noemen..

Ben Dielissen  ·  5 april 2016  19:05, gewijzigd 5 april 2016  20:26

Toy, je vraag Max om een paar voorbeelden, dus ik reageer toch ook nog maar even ter aanvulling van Max zijn voorbeelden van verdwenen foto's. Ik heb eveneens voorbeelden genoeg, want al mijn geplaatste foto's zijn zoek! De laatste was van een juveniele Kwak bij Hattem. Verder zie ik, dat wanneer je iemand aanklikt in het (overigens geweldige) smoelenboek, dat daar onder het profiel van desbetreffende persoon, al zijn foto's ook staan afgebeeld, bij mij zie je helemaal niks...

Toy Janssen  ·  5 april 2016  20:21

@Max, 

Samen met Jeroen net de oude site en database onderzocht op de ontbrekende foto (Gould's Shortwing). We hebben de oorzaak kunnen achterhalen waarom foto's niet zijn mee gemigreerd. Dit heeft te maken met wijzigingen in de wetenschappelijke namen. We werken nu volgens de IOC (versie 6.1). Bij de migratie moest de naam en de wetenschappelijke naam exact kloppen om een match te maken. We gaan onderzoeken hoe we dit kunnen fixen. Nogmaals voor de duidelijkheid, er zijn geen foto's en/of commentaren definitief verdwenen. We hebben alle oude data nog.

Remco Wester  ·  5 april 2016  21:42

Hallo Toy, ik zal alle linken checken. Ander vraagje: komt er nog weer een zoekfunctie bij Dutch Bird Alerts, zodat je per soort alles kunt filteren? Zou wel mooi én handig zijn, maak(te) er zeer veel gebruik van namelijk.. :-)

Jeroen van Vianen  ·  5 april 2016  22:00

@Ben: n.a.v. Toy z'n commentaar heb ik alvast 37 van jouw foto's kunnen terugvinden.

Toy Janssen  ·  5 april 2016  22:03

@Ben,

We hebben je foto's terug kunnen zetten. Je zult echter merken dat er nog een aantal ontbreken. Dat betreft het probleem wat ik in mijn vorige post genoemd heb.

Bart-Jan Prak  ·  5 april 2016  22:31

Complimenten, het is een mooie site geworden! Beetje jammer dat de functionaliteit om allerlei lijstjes (huislijst e.d.) bij te houden is verdwenen

Max Berlijn  ·  5 april 2016  22:35

Toy, Jeroen, dank voor jullie acties vast!

Toy Janssen  ·  5 april 2016  22:54

@Bartjan,

Dit zijn we niet vergeten. Er komt in de nabije toekomst een nieuwe functionaliteit die dit vervangt. We hebben alle data nog dus nog even afwachten.

Toy Janssen  ·  5 april 2016  22:56

@Remco,

Een zoekfunctie voor alle onderdelen voor de website staat hoog op de agenda.

Toy Janssen  ·  6 april 2016  07:31

@Miquel,

Heb het probleem opgelost. Ik stuur je nog een mail met uitleg wat er gebeurt is.

Jan Hein van Steenis  ·  6 april 2016  15:39

Waar is mijn smoel nou weer gebleven...?

Luuk Punt  ·  6 april 2016  17:13

Dank voor je reactie, Toy.


Ik zie bij mijn account echter geen mogelijkheid om een tweede e-mailadres in te voeren.


Hg, Luuk

Luuk Punt  ·  6 april 2016  17:49

Komt de teller bij de foto's nog weer terug?

Steven Wytema  ·  6 april 2016  22:10

@Luuk,

voor DBA kan je maar 1 e-mailadres gebruiken: die op de eerste pagina, of een alternatief. Niet beide.

Jan Hein van Steenis  ·  6 april 2016  22:52

@Luuk: voor de DB-Alerts kun je wél een tweede adres invullen (op Account naar DB Alerts gaan).

Toy Janssen  ·  7 april 2016  08:19

@Luuk,

De teller is terug en ik heb je een instructie gestuurd voor het tweede email adres.

Marijn Hoogteijling  ·  7 april 2016  10:34

Vraagje: in mijn account staat dat mijn alerts verlopen op 6-8-2016. Heb echter 2 weken geleden besproken, nav dubbele betaling, dat m'n abo loopt t/m 31-12-2016. is dit te corrigeren?

Ben Dielissen  ·  7 april 2016  18:36

Ik zie zo langzamerhand mijn foto's verschijnen maar laat nog wel even weten dat de boel niet kompleet is. Mocht dat proces nog in volle gang zijn, laat je niet opjagen en negeer dit berichtje. Groet, Ben

Ben Wielstra  ·  7 april 2016  19:21

Het is nog even wennen. Het zou mooi zijn dat wanneer je naar een individuele foto toe gaat je vanuit dat venster de andere commentaren kunt zien en aanklikken zonder weer terug te moeten naar de hoofdpagina van de galerij.

Lammert van der Veen  ·  7 april 2016  21:37, gewijzigd 7 april 2016  21:39

Gaat volgens mij niet helemaal goed op de site (die overigens wel mooi is geworden).

Een Rotskruiper van mij staat ineens bovenin op het mozaiek en bovenaan in de historie.

Mijn vandaag geplaatse (7 april) determinatie kiekendief staat ineens

op het forum met maar liefst 4700+ hits

Groet Lammert

Jeroen van Vianen  ·  7 april 2016  21:50

@Lammert: je Rotskruiper is verplaatst van 2019 naar 2010.

Het getal geeft het aantal onderwerpen in dit forum aan.

Luuk Punt  ·  8 april 2016  07:26

De link naar het e-mailadres mom@dutchbirding.nl in de mystery bird competitie werkt niet.

Toy Janssen  ·  8 april 2016  15:25

@Luuk,

We hebben al ruim 30 inzendingen binnen op dit mailadres. Krijg je een foutmelding? 

Luuk Punt  ·  8 april 2016  20:55

Ik heb ook ingezonden, Toy, dus het adres is goed. Het linkje brengt me alleen niet naar outlook.

Toy Janssen  ·  9 april 2016  05:12

@Marijn,

Ik heb het aangepast voor je.

Toy Janssen  ·  9 april 2016  05:14

@Luuk,

Ik vermoed toch een instelling op je pc. Ik heb er bij mij geen last van.

Luuk Punt  ·  9 april 2016  05:39

Thnx, Toy

Bert de Bruin  ·  9 april 2016  07:38

Waar vind ik het smoelenboek ook alweer?

Martin van der Schalk  ·  9 april 2016  11:59

De vernieuwde website is erg mooi, complimenten. Ik had wat problemen met het inloggen. Jeroen van Vianen heeft mij een nieuwe gebruikersnaam gegeven, waardoor dit probleem is opgelost. Alleen....sinds dat moment worden er geen alerts meer naar mij "gepusht". Ik heb aan mijn mobiele instellingen niets gewijzigd maar moet nu handmatig berichten binnen halen en daar heb ik die alerts uiteraard niet voor...! Hopelijk kan iemand me hierbij helpen, waarvoor alvast bedankt.

Anton Duijnhouwer  ·  9 april 2016  18:13

Misschien goed om de reacties aan de originele post/vraag te koppelen? Nu moet je de hele lijst doorwerken voordat je een antwoord op een vraag tegenkomt.

Ook ik wil graag twee mailadressen invoeren maar het lukt me niet. Ben benieuwd naar de handleiding.

En ik krijg de mails nu in tekst. Op de vorige versie was html ook een optie waardoor je gelijk op een link kon klikken voor bijvoorbeeld de gps locatie. Komt die keuze optie ook weer terug?

Toy Janssen  ·  9 april 2016  19:08

@Martin,

Je moet je nieuwe inlogcodes (gebruikersnaam, wachtwoord) ook op de app in de telefoon aanpassen. Ik kan in ieder geval zien dat je alle rechten voor de app nog hebt.

Toy Janssen  ·  9 april 2016  19:51

@Bert, ga naar de dbalerts pagina 

Alex Bos  ·  16 april 2016  22:38

Het is echt een topsite geworden. Makkelijk in gebruik en lekker overzichtelijk. Ik loop alleen tegen een paar problemen aan: Bij mij is mijn lidmaatschap niet gekoppeld aan mijn account. Ik zie mijn vroeger geplaatste foto's niet en ik krijg geen DBAlerts door (nu ik de proef van een maand heb ingesteld wel).  Ik heb m'n wachtwoord al veranderd maar het helpt niks.

Toy Janssen  ·  19 april 2016  08:04, gewijzigd 19 april 2016  08:05

@Alex,

Je lidmaatschap is gekoppeld aan je account. In je profiel staat je lidnummer vermeld. Je rechten zijn in principe mee overgenomen, dat kan ik zien omdat je nog piep rechten hebt, Die worden met een proefabonnement niet uitgedeeld. Ik zie wel dat je nog maar rechten hebt op DBalert tot 4-5-16 (vanwege het proefabonnement), ik zal dit aanpassen. Waarschijnlijk is er iets anders verkeerd gegaan met de DBalerts. Ook je ranking rechten zijn intact gebleven. Mocht er nog iets anders niet goed werken neem dan even contact met me op.

Gr Toy

Gebruikers van het forum gaan akkoord met de forumregels.

Feedback?