Most Wanted

De Most Wanted is een wedstrijd waarbij de vogelaars van Nederland op zoek gaan naar soorten die in de top-25 meest gewilde soorten van Dutch Birders staan. Stem op jouw favoriete soort via het speciale stemformulier. Vind jij tijdens de competitie de hoogst geplaatste soort op de lijst die uit de stemmen volgt, dan win jij een verrekijker en eeuwige roem!

Spelregels   Top 25 lijst  

DB Most Wanted

DB Most Wanted - seizoen 3

5 maart 2024  ·  Bestuur Dutch Birding Association  ·  1522 × bekeken

The Most Wanted by Dutch Birders

Sponsored by Swarovski Optik en het Vogelinformatiecentrum Texel.

    De Most Wanted is een wedstrijd waarbij de vogelaars van Nederland op zoek gaan naar soorten die in de top-25 meest gewilde soorten van Dutch Birders staan. Vind jij tijdens de competitie de hoogst geplaatste soort op de lijst die uit de stemmen volgt, dan win jij een verrekijker en eeuwige roem!

De stemmen zijn geteld; de lijst is bekend! Er zijn in totaal 188 verschillende soorten gekozen door 120 deelnemers! Zoals verwacht staat de Bonte Zanger weer bovenaan, maar ook andere bekenden zoals Ivoormeeuw, Reuzenzwartkopmeeuw, Steppehoen en natuurlijk Groene Bijeneter blijven op de lijst staan.

Verder zijn er veel bekende soorten te zien in de lijst en zie je ze dat Dutch Birders vrij honkvast zijn wat betreft hun wensenlijst. Echter, er zijn toch enkele mooie veranderingen te zien in de lijst. Zo heeft de Amerikaanse Klifzwaluw nu een vaste plek veroverd op de competitielijst na de influx van afgelopen jaar en de toevoeging als 'extra' soort. Verder heeft de 'invasie' van zeldzame Yanks in Engeland sowieso zijn sporen nagelaten in onze gedachten en zo zien we nu dat Sparrenzanger (Blackburnian Warbler) is toegevoegd aan de lijst. Verder is ook te zien dat de jongere generatie aan het stemmen is geslagen, want soorten als Sneeuwuil en Langstaartklauwier zullen toch al op menig lijstje pronken, maar toch ook wel weer toe aan een herkansing!

Samen met het Vogelinformatiecentrum Texel en Swarovski Optik wensen wij iedereen veel succes met het vinden van één van deze soorten. Hopelijk gaat het dit jaar dan eindelijk een Dutch Birder lukken om de Most Wanted te winnen en eeuwige roem te vergaren.Diegene die de hoogstgeplaatste soort vindt, zal dan ook de NL Pure 10x42, gesponsord door het Vogelinformatiecentrum Texel en Swarovski Optik uitgereikt krijgen!

Voor de spelregels, kijk hier.

Sneeuwuil Bubo scandiacus, Zeebrugge, 22 december 2013 (Marten Miske)

Wilgengors Emberiza aureola, Westkapelle, 15 september 1995 (Hans Gebuis)

Bartrams Ruiter Bartramia longicauda, Maasvlakte, 28 oktober 1995 (René Pop)

Discussie

Max Berlijn  ·  5 maart 2024  21:54

Best raar dat Veldrietzanger niet in de lijst voorkomt. Zou mijn eerste antwoord zijn.

Peter de Rouw  ·  5 maart 2024  23:16

Mee eens Max.

Johan van 't Bosch  ·  6 maart 2024  16:07

Boven de lijst staat 4 maart 2023. Is het een oude lijst of een foute datum?

Marten Miske  ·  6 maart 2024  16:12

@ max, je zegt "zou mijn eerste antwoord zijn". Heb je niet gestemd? ;) volgend jaar weer een kans.


@Johan, datum van publiceren van die pagina. Maar het is de lijst van dit jaar. 

Dus succes!

Gebruikers van het forum gaan akkoord met de forumregels.

Feedback?