Most Wanted

De Most Wanted is een wedstrijd waarbij de vogelaars van Nederland op zoek gaan naar soorten die in de top-25 meest gewilde soorten van Dutch Birders staan. Stem op jouw favoriete soort via het speciale stemformulier. Vind jij tijdens de competitie de hoogst geplaatste soort op de lijst die uit de stemmen volgt, dan win jij een verrekijker en eeuwige roem!

Spelregels   Top 25 lijst  

DB Most Wanted

DB Most Wanted - het najaar is begonnen!

10 oktober 2022  ·  Diedert Koppenol  ·  3083 × bekeken

The Most Wanted by Dutch Birders

Sponsored by Swarovski Optik en het Vogelinformatiecentrum Texel.

    De Most Wanted is een wedstrijd waarbij de vogelaars van Nederland op zoek gaan naar soorten die in de top-25 meest gewilde soorten van Dutch Birders staan. Vind jij tijdens de competitie de hoogst geplaatste soort op de lijst, dan win jij een verrekijker en eeuwige roem!

Met het eerste DT-weekend achter de rug, de eerste Blauwstaart van het najaar alweer binnen en de MEGA's om ons heen mag je het gerust zeggen: het najaar is begonnen!

Met nog meerdere leuke najaarsweekenden, waaronder het ambitieuze Dutch Birding najaarsweekend, en natuurlijk de najaarsmaand oktober nog in het verschiet, liggen de kansen voor de Most Wanted nog helemaal open. Sterker nog, er is nog niet één Most Wanted gezien dit jaar, dat was vorig jaar toch wel anders.

Goudlijster Zoothera aurea, Texel, 25 september 2021 (Mariet Verbeek)

Hoog tijd dus dat men erop uit gaat en op zoek gaat naar die Most Wanted! Met de Yanks in de lucht, vooralsnog vooral op de Azoren natuurlijk (Noordse Waterlijster en Tennessee Warbler), maar de prachtige Common Nighthawk in de UK is ook niemand ontgaan vermoed ik. Ook op IJsland al enige beweging, Noorwegen meldt voorzichtig wat zeldzame soorten... Het zit in het vat! De laatste 'echte' twitch is dit jaar sowieso al een tijd geleden, dus een leuk voorproefje op de Most Wanted mag ook zeker wel (in de vorm van een mooi twitchbare Noordse Boszanger of Spaanse Mus). Het echte werk ligt natuurlijk bij de top 25! Zeker de Amerikaanse warblers die daarin staan maken een goede kans of een pleisterende Maskerklauwier bijvoorbeeld.

Stellers Eider Polysticta stelleri, Lelystad, 28 januari 1987 (Kees Breek)

De organisatoren van de Most Wanted wensen iedereen veel succes en dat de gelukkigste moge winnen! Want vergeet niet; niet alleen faam, maar ook een heuze verrekijker valt er te winnen die beschikbaar is gesteld door het Vogelinformatiecentrum Texel en Swarovski Optics. Wat voor verrekijker? Een NL Pure 10x42! Mocht je nu nog niet genoeg motivatie hebben? Kijk dan even naar buiten, naar de vallende bladeren, luister naar de langstrekkende vogels: dan moet het toch gaan jeuken?!

Discussie

Wim Wiegant  ·  27 september 2022  21:14

"Heuze"...??

Diedert Koppenol  ·  28 september 2022  09:21

Et tu, Brute?


Had even mijn Franse leenwoorden niet op een rij.

Edwin Schuller  ·  30 september 2022  09:09

Het organis.... ach wat, zolang er maar iets uit die top 25 wordt opgeduikeld :).

Jelle Scharringa  ·  1 oktober 2022  10:55

Brileider?

Robert Keizer  ·  12 oktober 2022  17:51

De eerste is binnen...geelsnavelkoekoek maar helaas amper twitchbaar

Vincent Hart  ·  13 oktober 2022  11:01, gewijzigd 13 oktober 2022  11:02

De ontdekkers van de Geelsnavelkoekoek zijn Hans Bakhuizen en Gerard den Boer.

Gebruikers van het forum gaan akkoord met de forumregels.

Feedback?