In Memoriam: Oane Tol

22 november 2011  ·  Redactie Dutch Birding  ·  18938 × bekeken

Tien dagen nadat hij werd getroffen door een hersenbloeding is in de nacht van 21 november Oane Tol overleden, op 65-jarige leeftijd; hij is niet meer bij kennis geweest nadat hij door de hersenbloeding was getroffen. Oane was een verwoed vogelaar en vogelringer, met speciale interesse voor roofvogels. Zijn 'jachtgebied' was vooral de Lauwersmeer en omgeving, waar hij af en toe mooie soorten ontdekte zoals de Bastaardarend van augustus 1997 (voor veel vogelaars hun eerste) en een Giervalk in december 2004. Oane was vooral een bekend gezicht in de 'vogelaarsscene' in de Top of Holland maar hij reisde ook regelmatig verder van huis voor een goede soort. Zijn laatste nieuwe soort was de Langstaartklauwier van Den Helder op 31 oktober en veel vogelaars zullen hem daar voor het laatst hebben gezien. Een ieder die dat wil kan afscheid van Oane komen nemen tijdens de plechtigheid voorafgaande aan de crematie op vrijdag 25 november aanstaande. Tijd: 17:30 uur. Plaats: Rydwei 3, 9218 SB Opeinde.

De rouwkaart is hier te bekijken.

Discussie

Rob Olivier  ·  23 november 2011  09:18

Vreselijk nieuws waar ik erg van geschrokken ben. Nog maar pas geleden kwam ik Oane in de Lauwersmeer tegen en hebben we een tijdje samen gevogeld maar ook uitgebreid gesproken over gezondheid en de beperkingen die je daardoor kan hebben met onder meer vogelen. We verheugden ons erop wat vaker samen op pad te gaan. Het mag helaas niet zo zijn. Ik wens familie en vrienden veel sterkte toe met dit bittere verlies.

Justin Jansen  ·  24 november 2011  07:14

Sterkte aan de familie en vrienden, weer een markante aardige vent weg....

Otto L. de Vries  ·  24 november 2011  20:29

Door: Otto de Vries , Wieringerwerf. Sterkte aan zijn familie en vienden toegewenst , en net wat Justin schrijft weer een persoonlijkheid is niet meer. Hij was altijd vriendelijk en rustig , jammer. otto

Gebruikers van het forum gaan akkoord met de forumregels.

Feedback?