In Memoriam: Martin Garner

31 januari 2016  ·  Enno Ebels  ·  9124 × bekeken

Na een lange ziekteperiode is Martin Garner op 29 januari j.l. overleden. Martin was een bekende naam voor veel Dutch Birders. Hij heeft lezingen gegeven op de DB-vogeldag en artikelen gepubliceerd in Dutch Birding (bijvoorbeeld over herkenning van Amerikaanse Grote Stern Sterna acuflavida; Dutch Birding 29: 273-287, 2007). Het meest bekend is hij echter van zijn project Birding Frontiers (www.birdingfrontiers.com) waarin hij met een wereldwijd team van vogelaars een website verzorgde over herkenning van vogels en waarmee hij een aantal boeken publiceerde, waaronder de recente Challenge Series. Martin was in alle opzichten 'a man on a mission', niet alleen in zijn professionele loopbaan als dominee maar zeker niet minder als vogelaar. Hij stimuleerde vogelaars van alle rangen en standen om elke dag te blijven ontdekken en te leren, van de gewoonste soorten in de achtertuin en verwaarloosde ondersoorten, tot de meest extreme dwaalgasten. Zijn vermogen als goede spreker en motivator zal eenieder zijn bijgebleven die eens een lezing of speech van hem mocht bijwonen. Daarmee opende hij voor veel vogelaars de ogen over hoeveel er nog te ontdekken is en hoe iedereen daar op zijn of haar eigen wijze een steentje aan kan bijdragen. Deze missie hield hij tot op de laatste dag van zijn leven in ere. Martin laat zijn vrouw Sharon en dochters Abigail en Emily achter - hij laat daarnaast een leegte achter voor heel veel vogelaars die hem persoonlijk gekend hebben of van zijn werk en zijn benadering van onze hobby genoten hebben. Een mooie 'tribute' aan Martin is te lezen op: http://birdingbeijing.com/2016/01/31/a-tribute-to-martin-garner/.


Martin Garner
"Martin Garner maakt nieuwe vrienden" (Bruinkopmees Poecile cinctus) Pasvik, Noorwegen, 24 april 2012 (Nils van Duivendijk)

Martin Garnet at Bird Fair
Martin Garner (midden) op de bird fair (René Pop)

Discussie

Peter de Knijff  ·  2 februari 2016  09:52

Het was niet onverwachts, maar met zijn overlijden verdwijnt wel een zeer originele vogelaar en ID gek. Als Birding Frontiers niet meer kan worden onderhouden, dan is er, na het eerder verdwijnen van Birding World, niets meer over van het eens zo vooruitstrevende Engelse identificatie geweld.

Janneke Kimstra  ·  4 februari 2016  16:02

Mooi geschreven Enno. Ik heb hem maar een keer meegemaakt, maar hij heeft een diepe indruk op me gemaakt. Wat een fijn mens, en wat een geweldig gapend gat laat hij achter.

Janneke Kimstra  ·  4 februari 2016  16:17

Overigens hier nog een mooie tribute van Yoav Perlman. http://nubijar.blogspot.c...

Gebruikers van het forum gaan akkoord met de forumregels.

Feedback?