Global Birding

Dutch Birders reizen meer dan ooit en geen plek op aarde is meer veilig voor ze, wat natuurlijk niet wil zeggen dat alle vogelsoorten zomaar even te doen zijn. De serie ´Global Birding´ gaat verder dan Nederland en de Western Palearctic. Voor deze serie worden al dan niet bloedstollende verhalen over ontmoetingen met fantastische soorten, tips over (nieuwe) global hot-spots of gewoon informatie en/of beeldmateriaal over interessante vogelsoorten buiten de WP gaarne ingewacht door de webredactie. Stuur je bijdrage op naar webredactie@dutchbirding.nl Vergeet in ieder geval niet in de bijdragen voor ´Global Birding´ bij elke soort de Latijnse naam te noemen!

Silvery Wood Pigeon herontdekt!

29 december 2010  ·  17950 × bekeken

SWP
Silvery Wood Pigeon Columba argentina. 27 december 2010, Simeulue, Sumatra (James Eaton/BirdtourASIA)

Op de Burung Nusantara website doet James Eaton verslag over de herontdekking van de Silvery Wood Pigeon Columba argentina. De eerste bevestigde waarneming sinds 1931! Als je doorklikt naar de link naar Facebook zie je ook foto's van de inmiddels barzeldzame Sumatran Laughingthrush Garrulax bicolor.

Discussie

Jan Hein van Steenis  ·  29 december 2010  16:00, gewijzigd 29 december 2010  16:01

Ik dacht dat er een paar jaar terug nog (gevangen) vogels waren gevonden (zie: http://birdforum.net/showthread.php?p=2016958#post2016958). Ik vrees dat "sneller dan de vogelvangers zijn" ook hier weer op z'n plaats is... P.S. Er ontbreekt een u in Simeulue.

Erik van Bogaert  ·  29 december 2010  18:56

groot gevaar voor vogelvangers , is het dan niet beter dat men deze waarneming geheim houd !!

Ben Wielstra  ·  3 januari 2011  11:14

Ik denk zelf dat het beter begrijpen van deze soort daar zwaar tegenop weegt. Gevaar voor jacht of vangst was er hoe dan ook al (hoewel niet gericht omdat het zo'n zeldzaam ding is) en nu kan je daar harder tegen optreden. Dit zal het ecotoerisme ook goed doen, ik wil deze rakker toch wel erg graag zien.

Gebruikers van het forum gaan akkoord met de forumregels.

Feedback?