Global Birding

Dutch Birders reizen meer dan ooit en geen plek op aarde is meer veilig voor ze, wat natuurlijk niet wil zeggen dat alle vogelsoorten zomaar even te doen zijn. De serie ´Global Birding´ gaat verder dan Nederland en de Western Palearctic. Voor deze serie worden al dan niet bloedstollende verhalen over ontmoetingen met fantastische soorten, tips over (nieuwe) global hot-spots of gewoon informatie en/of beeldmateriaal over interessante vogelsoorten buiten de WP gaarne ingewacht door de webredactie. Stuur je bijdrage op naar webredactie@dutchbirding.nl Vergeet in ieder geval niet in de bijdragen voor ´Global Birding´ bij elke soort de Latijnse naam te noemen!

Boost wereldpopulatie Gurney's Pitta

22 oktober 2009  ·  14241 × bekeken

Uit recente inventarisaties in Myanmar blijkt dat de populatie van de Critically Endangered doch o zo mooie Gurney's Pitta een stuk groter is dan voorheen werd aangenomen. Conservatie gerelateerd nieuws hoeft niet alleen maar negatief te zijn! Voor meer informatie zie de website van BirdLife International.

pittaGurney's Pitta (foto: Peter Los)

 

 

Discussie

Vincent van der Spek  ·  23 oktober 2009  10:28

Ter aanvulling: Gurney's was vrij recentelijk al ge-update van Critically Endangered naar Endangered. Met dit geweldige nieuws zal het wel Vulnerable of Near Threatened worden!

Gebruikers van het forum gaan akkoord met de forumregels.

Feedback?