Grijze Wouw

Elanus caeruleus  ·  Black-winged Kite

Datum 12 april 2012
Locatie Keent
Fotograaf Co van der Wardt Co van der Wardt
Bekeken 9203 ×

Discussie

Steven Wytema  ·  12 april 2012  23:32

Op waarneming wordt diverse malen gesproken over een 2e kj maar daar kan ik nergens aanleiding toe vinden op de foto's, alleen Max zegt er iets over. Als ik Forsman mag geloven zeggen voornamelijk witte toppen en een subterminale staartband iets over 1e zomer (voor zover leeftijd al te bepalen is na 1st moult). Nou heb ik de vogel pas vanaf c19:45 gezien dus wellicht dat anderen meer hebben gezien?

Justin Jansen  ·  13 april 2012  07:10, gewijzigd 13 april 2012  07:10

De duimvleugel aan beide zijden hebben nog juveniele veren, ook hebben enkele middelste dekveren donkere veren. Iets wat ik niet terug zie in fotos van volwassen vogels.

René Pop Fotografie  ·  14 april 2012  02:18

Maakt toch niets uit. Al is ie honderd!

Klaas van Dijk  ·  24 juni 2012  14:39

Op het forum van waarneming.nl is een heftige discussie gaande die vermoedelijk betrekking heeft op deze foto (en/of op de andere foto van Co van der Wardt), zie http://forum.waarneming.nl/smf/index.php?topic=190329.0 M.i. is het wenselijk dat iemand, liefst Co zelf, daar even inhoudelijk op reageert.

David Uit de Weerd  ·  24 juni 2012  20:21

Allen, Gisteren heb ik bij deze discussie een link geplaatst naar de fotogallery op de website van Dutch Birding naar een foto van de Grijze Wouw in Noord-Brabant. Ik heb daarbij een naam genoemd. Inmiddels is deze tekst door mij verwijderd en zijn mijn reactie bij de foto van de Grijze Wouw op de DB-site en reacties daarop verwijderd. Dit laatste na instemming van mijn kant. Ik wil graag uit leggen hoe hiertoe is besloten. De reactie die je nu leest heb ik vooraf overlegd met Wietze Janse van Dutch Birding. Naar aanleiding van mijn dubbele post (hier op forum, en op DB-site bij foto) heeft Wietze mij gisteravond gebeld. Conclusie die Wietze en ik (inmiddels) beide delen is dat een openbaar 'name and shame' niet de juiste weg is. Wietze en ik hebben gebrainstormd, waarbij Wietze aangaf dat er bij DB absoluut het besef bestaat dat er iets moet gebeuren. Vandaag heb ik samen met enkele anderen (Hans Pohlmann, Jaap Denee) richting Wietze en de voorzitter van DB enkele e-mails gestuurd om de urgentie aan te geven. Uit de reacties die wij hebben ontvangen heb ik de 100% overtuiging dat DB hier werk van maakt. Onder andere Wietze werkt hier hard aan. Het idee is om op korte termijn een werkgroep samen te stellen die richting het DB-bestuur voorstellen maakt hoe we dit beter kunnen doen (en let op: lang niet alles gaat fout!). Hopelijk is dit voorstel zo goed dat ook waarneming.nl en Birdpix hier t.z.t. aan mee willen werken. Jullie horen van ons, verwacht echter niet dat dit binnen enkele weken gebeurd! Mochten zich ongewenste situaties voordoen dan zou je: 1. de personen in het veld op nette manier kunnen aanspreken (verzamel desnoods medestanders!) 2. werkt dat niet en kent iemand de naam van de bewuste persoon/personen: geef deze naam dan door aan het bestuur van DB (of waarneming.nl/Birdpix). Deze kunnen zich dan beraden op de situatie en eventuele maatregelen nemen. Ik hoop dat ik jullie hiermee goed geinformeerd heb.

David Uit de Weerd  ·  24 juni 2012  20:22

Bovenstaande tekst betreft een gekopieerde tekst welke ik zojuist op het forum van waarneming.nl plaatste. Hopelijk geeft dit één ieder het vertrouwen dat er aan gewerkt wordt!

Harm Niesen  ·  24 juni 2012  23:49

@ David: Waar gaat dit over??? Ben niet bij die vogel geweest en volg fora van waarneming.nl niet.

David Uit de Weerd  ·  25 juni 2012  09:01

@Harm: kort samengevat: op het forum van waarneming.nl, maar ook binnen de vogelaarscene, woedt een discussie over vogelverstoring/het gedrag van vogelaars hierbij. Wil je meer weten, dan kun je het betreffende topic op het forum van waarneming.nl volgen: http://forum.waarneming.nl/smf/index.php?topic=190329.180

Gebruikers van het forum gaan akkoord met de forumregels.

Feedback?