Rotsmus

Petronia petronia  ·  Rock Sparrow

Datum 28 april 2024
Locatie FL 26-22-35
Fotograaf Sven Valkenburg Sven Valkenburg
Bekeken 2418 ×

Discussie

Diederik Kok  ·  29 april 2024  10:24

De vogel is inmiddels ingevoerd, maar met vervaagde locatie. Het gebrek aan een exacte locatie maakte het zoeken gisteren erg lastig, begreep ik. Persoonlijk vind ik het lastig te beoordelen op basis van deze enkele foto of de vogel geringd is of niet? 

Max Berlijn  ·  29 april 2024  11:32

Ring lijkt mij persoonlijk buiten kijf, maar wat voor ring (zie die CiKwi)??

Robbin van Dijk  ·  29 april 2024  14:08

Kan iemand met meer kennis van fotografie uitleggen waarom de resolutie (?) van de vogel en de begroeiing lager lijkt dan de achtergrond? Of heeft dit met de evt. bewerking te maken? Het geheel geeft me een 'apart gevoel.


Patrick Bouthoorn  ·  29 april 2024  14:16

Heeft de waarnemer nog gereageerd? De GPS locatie is die van het bezoekerscentrum zelf. Ik heb gisteren gezocht maar niets gevonden vanaf de parkeerplaats tot aan de uitkijkheuvel. Het fietspad verder naar de dijk is nog afgesloten. 

Eduard Sangster  ·  29 april 2024  17:20

@Robbin, ik heb de foto in Photoshop Elements geladen en dan zie je een golvende afscheiding, die met de begroeiing en de vogel meegaat, met aan de ene kant duidelijke blokvorming, wat een lage resolutie betekent, en aan de andere kant een vrijwel egale achtergrond. Voor deze egale achtergrond kan ik maar twee redenen bedenken: deze is er 'ingeplakt' of deze is 'geegaliseerd'.

Dat egaliseren wordt tegenwoordig regelmatig gedaan en is relatief onschuldig, omdat de vogel en zijn omgeving niet wordt 'aangetast'. Het is alleen vreemd om het te doen bij zo'n foto als deze: een 'snel bewijsplaatje'.

Een achtergrond 'er in plakken' is not done en wordt breed afgekeurd. Dit is helemaal vreemd om te doen bij een 'snel bewijsplaatje'. 

Een duidelijke conclusie kan ik dus niet trekken, maar ik ben het met je eens dat deze foto op dit moment, zonder verdere uitleg van de fotograaf, weinig vertrouwen geeft.

Robbin van Dijk  ·  29 april 2024  19:02

Dank je Eduard.

Lennart Verheuvel  ·  29 april 2024  20:53

Het ziet er voor mij uit als een extreme crop waarbij Topaz Denoise maximaal is ingezet, maar waarbij de AI niet helemaal door had welk gebied glad gestreken moest worden. Of achteraf selectief ontruisd, maar dan is het wel erg slordig. Iig een waardeloze foto waar je inderdaad niks mee kunt. 

Gebruikers van het forum gaan akkoord met de forumregels.

Feedback?