Stork-billed Kingfisher

Pelargopsis capensis malaccensis

Datum 10 november 2023
Locatie Kranji marshes wetland reserve - Singapore
Fotograaf Sebastiaan Koppelle Sebastiaan Koppelle
Bekeken 1196 ×

Discussie

Eduard Sangster  ·  10 november 2023  12:45

Fraaie plaat!

Deze soort had al 1 foto op de site. De Stork-billed Kingfisher heeft veel ondersoorten en dan moet je alle ondersoorten apart checken of er al een foto op site staat. Dit is niet handig en dit is bekend bij de admins, maar niet zo hoog op de prio-lijst voor onze onvolprezen vrijwilligers, begreep ik. Het is dus ff een paar keer extra klikken voor ons als gebruikers.

Bij het uploaden is dit ook een probleempje. Ik zie dat veel mensen bij een grote keuze aan ondersoorten niet de juiste ssp kiezen. Zo ook in de foto van de link. Ik heb de admins gevraagd of de foto in de link aangepast kan worden naar ssp malaccensis.

Sebastiaan Koppelle  ·  10 november 2023  13:28

Bedankt Eduard!

Ik heb voor het plaatsen van de foto uitgebreid gezocht naar al bestaande foto's door zowel de NL'se, engelse als wetenschappelijke naam te gebruiken bij het zoeken. Geen enkele keer kwam de vogel naar boven. Enkel toen ik de foto wilde uploaden gaf het mij de mogelijkheid voor ondersoort te kiezen, waar ik dan ook voor malaccensis koos. 

Ik heb dit probleem vorige keer ook al eens gehad bij een foto van een woestijnklapekster.. Het wordt wel lastig om op deze manier echt zeker te zijn dat er niet al foto's online staan. 

Eduard Sangster  ·  10 november 2023  20:25, gewijzigd 10 november 2023  21:33

Misschien is deze tip ook goed om te weten: de galerij bestaat eigenlijk uit 2 gescheiden gallerijen:

- wereldsoorten: soort in het Engels of Latijn invoeren. Je zoekt alleen in de rubriek 'wereldsoorten'. De taxonomie is conform IOC (wereldlijst).

- de rest: soort in Nederlands of Latijn invoeren. Het maakt niet uit of je op mozaiek staat, of op historie: je zoekt in alle rubrieken, behalve 'wereldsoorten'. De taxonomie is conform CSNA (alleen WP soorten).

Sebastiaan Koppelle  ·  10 november 2023  22:23

Aah dat verklaard het, ik zocht bij mozaïek niet wetende dat wereld soorten daar niet in meegenomen worden!

Gebruikers van het forum gaan akkoord met de forumregels.

Feedback?