Bonte Zanger

Mniotilta varia  ·  Black-and-white Warbler

Datum 24 september 2023
Locatie Sashul, Heist
Fotograaf Anton Cnudde Anton Cnudde
Bekeken 2116 ×

Discussie

Max Berlijn  ·  25 september 2023  10:01

Mooi, “one day wonder”?

Sebastiaan Koppelle  ·  25 september 2023  10:06

Wat een vondst en wat een vogel. Veel mensen dachten dat de UK en Ierland alle vogels hadden opgevangen en dat de kans op yanks in onze omgeving nihil zou zijn, maar dit bewijst duidelijk het tegendeel. Ik ben ervan overtuigd dat er meer aan onze kust zit dan wij denken, enkel een kwestie van vinden. Gister zelf de maasvlakte weer afgelopen zonder succes, maar blijven zoeken zou ik zeggen. Dan komt die klapper vanzelf!

Max Berlijn  ·  25 september 2023  10:19, gewijzigd 25 september 2023  10:28

Nou ik denk wel dat de kans groot is dat deze Bonte Zanger wel met dezelfde wave is meegekomen als al die nearctische soorten in de UK maar gedeeltelijk hulp heeft gehad van een boot en daardoor niet geland is aan de westkust van de UK maar vlakbij een internationale haven wordt gevonden ver ten oosten ervan. Geen moeite mee overigens. Reden te meer om op plekken als de Maasvlakte, Ouddorp, Westkapelle en Hoek van Holland nog meer alert te zijn op Amerikanen dan normaal. Misschien zijn deze plekken nu kansrijker dan de wadden waar deze schepen niet dichtbij langskomen?  Ik denk zelf dat wij Amerikaanse zangvogels met hulp van schepen krijgen EN zonder. Voor kansen op de zonder schepen manier zou je een fall in Schotland of de Scandinavië nodig moeten hebben en dan hebben de wadden weer de beste papieren maar dat is op dit moment (nog) niet aan de orde.

Leo Stegeman  ·  25 september 2023  10:52

Eens Max. Dat zie zie je ook aan het gebrek aan amerikaantjes aan de engelse oostkust.

Tiemen De Smedt  ·  25 september 2023  12:20

Hulp krijgen van schepen:

De Roodoogvireo die op 20 april 2022 dood werd aangetroffen op een schip in de haven van Antwerpen is nochthans op de A-lijst terechtgekomen. Strikte interpretatie van BRBC-regels; ik zal het nooit begrijpen. 

Gebruikers van het forum gaan akkoord met de forumregels.

Feedback?