Resplendent Quetzal

Pharomachrus mocinno costaricensis

Datum 25 februari 2022
Locatie Pipeline trail, Boquete, Panama
Fotograaf Rens Keijsers Rens Keijsers
Bekeken 1854 ×

Discussie

Rik Winters  ·  9 december 2022  13:07

Erg mooie foto! Weet nog dat ik wat schamper lachte toen ik in de 'Howell&Webb' las dat Resplendent Quetzal  '... is considered by many to be the most beautiful bird of the Americas.'. Dat bleek naïef. Na hem daadwerkelijk gezien te hebben vond ik die formulering zacht gezegd voorzichtig, of simpelweg een grof understatement: bizar gave vogel.

Tiemen De Smedt  ·  10 december 2022  09:27

In Costa Rica met een lokale gids aan verschillende bomen met rijpe avocado's tevergeefs staan wachten. Aan het ei d van de ochtend via een tip toch prijs: koppeltje in een boom.

2 andere mensen in de lodge hadden ze pas op hun 3de en laatste dag daar. De naam van de lodge weet ik niet meer, maar "quetzal" zat zeker in de naam.

Rens Keijsers  ·  10 december 2022  10:47, gewijzigd 10 december 2022  10:50

Wat ik van de gids begreep zijn de meeste regionale specialiteiten in Panama een stuk makkelijker dan in Costa Rica, omdat de trails daar makkelijker te bereiken zijn. Je kan ze ook allemaal goed lopen zonder gids. Als je maar zorgt dat je voor de hordes Amerikanen bent.

Arie Ros  ·  10 december 2022  10:48

Inderdaad: Paraiso Quetzal Lodge. Niet de goedkoopste, maar ze doen goed werk. Elke ochtend wordt er voor dag en dauw met lokale boeren gebeld en als die éen of meer Quetzals zien, gaat er meteen een busje met vogelaars naar toe. Bij ons werkte het prachtig. Iets verderop heb je Cabanas San Gerardo. Veel goedkoper, schitterend uitzicht en veel 'most wanteds' in de buurt.

Gebruikers van het forum gaan akkoord met de forumregels.

Feedback?