Papegaaiduiker

Fratercula arctica  ·  Atlantic Puffin

Datum 31 januari 2022
Locatie Westkapelle
Fotograaf Lennart Verheuvel Lennart Verheuvel
Bekeken 6248 ×

Discussie

David Uit de Weerd  ·  31 januari 2022  18:30

Gaaf hoor!!

Max Berlijn  ·  31 januari 2022  19:10

Heel erg gaaf. Westkapelle de place to be voor die soort. Ik zou nog wel gaan rijden voor een gezond (lijkende) zwemmende langs de kust.

Ben Wielstra  ·  31 januari 2022  20:36

Briljant hoor.

Jeroen Brandjes  ·  1 februari 2022  23:05

Zeer fraai en gaaf, Lennart! Gefeliciteerd. Kan geen Dordrecht tegenop... Maar als ik dan tóch even mag mierenneuken, azijn pissen of gewoon ouderwets zeiken. Wat mij betreft had je het bij die 2e geweldige 'image' van rechts mogen laten. De rest van de compilatie doet voor mij persoonlijk eerder afbreuk aan het geheel, dan dat het meerwaarde geeft... Less is more. Gewoon de eenling in zijn / haar natuurlijke (ruime) element. Schitterend... Maar hé: gewoon een kwestie van smaak, hoor... Niet meer, niet minder. Sowieso topwaarneming en heel koelbloedig en strak gedocumenteerd. Chapeau!

Lennart Verheuvel  ·  2 februari 2022  08:39, gewijzigd 2 februari 2022  09:20

Smaken verschillen Jeroen ;), maar ik snap je punt hoor. Voor mij zijn compilaties wel een leuke uitwijkmogelijkheid als er eigenlijk net te weinig vogel in beeld is om er een mooie plaat van te maken. Op deze manier kun je ook mooi laten zien hoe zo'n vogel over zee vliegt zonder dat er meteen een video nodig is. Ik verwacht echter dat ik in de meeste gevallen het ook bij één vogel op de foto zal laten en dat heeft natuurlijk ook alles te maken met mijn gebrek een vaardigheden als het gaat om het samenstellen van compilaties (of het programma Photoshop in het algemeen). Dank voor alle reacties overigens, hij was fijn! 


@Max trouwens, ik denk dat Westkapelle wel dé plek is om een papduiker wat dichterbij langs te zien vliegen gelet op het aantal bewijsplaatjes van langs vliegende vogels dat overwegend van Westkapelle lijkt te komen, maar volgens mij pakken de jaarlijsters hem vaak bij Castricum (edit: ik bedoel Camperduin). De statistieken kunnen natuurlijk ook een waarnemerseffect zijn. Sowieso is Westkapelle waarschijnlijk wel de meest prettige plek om naar zeevogels te kijken. Op een toptelpost naast de branding vanuit je auto naar zeevogels kijken, kan volgens mij niet op veel plekken. 

Hans Schekkerman  ·  2 februari 2022  09:18

De papduikerkampioen is toch echt Nick@Camperduin, met in de laatste 20 jaar een uurgemiddelde in het winterhalfjaar van 0.072. Bij Castricum zien we ze net zo vaak(weinig) als bij Westkapelle (0.012 /u).

Lennart Verheuvel  ·  2 februari 2022  09:19

Excuus, die bedoelde ik ook. Ik heb het aangepast.

Hans Schekkerman  ·  2 februari 2022  09:26, gewijzigd 2 februari 2022  09:28

Top! Dan weten de jaarlijsters nu hoe lang ze moeten zitten op Camperduin: gemiddeld 14 uur (en bij ons 81..)

Leo Stegeman  ·  2 februari 2022  15:03

Mogelijk heb je iets minder uren nodig als je de waarnemingsperiode vernauwd naar november/februari?

Corstiaan Beeke  ·  2 februari 2022  21:54

Doe je wel ff normaal met je lofzang over Westkapelle Lennart? Hear, hear: Westkapelle is een verschrikkelijke plek, het stikt er tegenwoordig van de vissers en campers en je mist met alle gemak een (te) dichtbij langsvliegende Papegaaiduiker. Vrij naar Sierd: Westkapelle, die plek kunt u meteen vergeten. Onbelangrijke telpost.

Frank van Duivenvoorde  ·  3 februari 2022  12:46

@Corstiaan. 

Je vergeet te vermelden dat het ook (samen met een onaangenaam gebied tussen Wassenaar en Noordwijk) een plaats is waar de Delta-variant (what's in a name) nog moedig stand houdt.

Vermijdt deze plekken!

Max Berlijn  ·  9 november 2022  21:55

Een fijne, had best gemeld mogen worden op de RBA??

Gebruikers van het forum gaan akkoord met de forumregels.

Feedback?