Bruine Boszanger

Phylloscopus fuscatus  ·  Dusky Warbler

Datum 3 november 2021
Locatie Zeebrugge - Voorhaven Oostdam
Fotograaf Joachim Pintens Joachim Pintens
Bekeken 3329 ×

Discussie

Kenny Hessel  ·  4 november 2021  20:56

Mooie foto Joachim! Toen ik zo'n 25 jaar geleden (shit ik word echt oud...) als piepjonge vogelaar in het havengebied begon rond te lopen en mocht aansluiten bij de 'hardere' vogelkijkers zoals Gunther en Hilbran, dan deden wij ook regelmatig die blokken. We klauterden dan zelfs het ganse traject op de steenbestorting af tot bijna op het einde van de oostdam en moesten dan nog door een gat in een ijzeren hek kruipen:) Toen zaten daar ook al wel leuke soorten op, maar er was veel minder begroeiing en dus beschutting, waardoor de vogels lastig te zien waren en snel opschoven. Ik herinner me bijv een dag met 3 Sperwergrasmussen, alsook eens een vondst van Kleine spotvogel door Gunther Vergauwen. Vanaf de aanslagen in 2001 in NY, werd deze LNG-zone in Zeebrugge veel beter beveiligd en werd er niet meer getolereerd dat men op de dam klom. Tegenwoordig zijn er al wel wat struikjes bijgekomen en kan je bij laag water al wel wat checken (dus op de blokken is niet perse meer nodig).

Joachim Pintens  ·  4 november 2021  22:38, gewijzigd 4 november 2021  22:39

Ik ben ook wel al ettelijke uren kwijtgespeeld doordat het hoog water was maar ik toch echt nog de achterste struiken wou checken :-) De zonnekap van mijn lens heeft zo toch wel al wat klappen moeten opvangen, dat zeewier ook...

Johan Buckens  ·  5 november 2021  21:22

Die zeldzaamhedenratio was recent weer heel opvallend. Op de vlakte in de Voorhaven van Zeebrugge trof ik gisteren en vandaag welgeteld 4 phyllo's: een Bruine boszanger, een Pallas' boszanger, een Siberische tjiftjaf en een Fitis.

Gebruikers van het forum gaan akkoord met de forumregels.

Feedback?