Rotszwaluw

Ptyonoprogne rupestris  ·  Eurasian Crag Martin

Datum 19 november 2006
Locatie Hoorn
Fotograaf Laurens van der Vaart Laurens van der Vaart
Bekeken 5220 ×

Discussie

Jan-Pieter de Krijger  ·  1 december 2020  13:59

Ik werkte op de school die er naast staat. Ik wist van de vogels maar kwam pas, plichtsgetrouw, na mijn werk naar buiten en daar alleen maar grote glimlachen te zien. De vogels zelf waren net gevlogen.

Gelukkig werd het de dagen erna goed gemaakt.

Jan Hein van Steenis  ·  2 december 2020  09:18

Ik heb het twitchen van de Rotszwaluw toen gecombineerd met de aankomst van Sinterklaas (met Zwarte Pieten, die inmiddels aanzienlijk zeldzamer geworden zijn).

Ik geloof niet dat de jongere vogelaars zich zorgen hoeven te maken: de Rotszwaluw breidt zich uit naar het noorden en broedt sinds 2007 in het Zwarte Woud en sinds kort in de Vogezen.

Justin Jansen  ·  3 december 2020  08:11

Verhaal op het Belgisch deel. 

Jan Hein van Steenis  ·  4 december 2020  13:34

De eerste Bleke Rotszwaluw voor Europa bevindt zich op Malta. Hij heeft dus niet erg zijn best gedaan.

Theo Admiraal  ·  4 december 2020  22:27

Nog even een reactie op de post van Reinder over het kratje bier in de auto van Hans. Dat was niet om de Rotszwaluw te vieren, maar omdat Hans op 17 november in ieder geval voor een dag op nummer 1 van de ranking stond. Daar was hij maar wat trots op! De dag erna was hij de topposite weer kwijt.

Ted Hoogendoorn  ·  6 december 2020  21:40

Om het verhaal nòg completer te maken, niet alleen Hans kwam op die memorabele vrijdag 17 november 2006 langszij op plek één (aanhakend bij Gerard en Klaas), maar ook Cock Reijnders bereikte de toppositie. Cock was zelfs de eerste van ons groepje die de twee vogels om het schoolgebouw heen zag scheren, en de daarop volgende euforie na zoekacties over meerdere dagen was groot. Iets verderop stond nog een ander groepje dat de vogels wellicht nog iets eerder in beeld kreeg, en hun juichkreten en jumping-up-and-down deden niet onder voor de onze. Hans riep: “eindelijk ben ik dan eerste, en ook al is het hoogstwaarschijnlijk maar voor één dag, dit kunnen ze me niet meer afpakken”. Cock was het daar hartgrondig mee eens. Het kratje Hertog Jan waarop ze de andere volhouders een kwartiertje later trakteerden ging niet eens helemaal leeg.

De volgende dag werden de vogels door velen, inclusief de beide andere koplopers, gezien, waarmee de verwachting dat het voor Hans en Cock slechts één dag feest zou zijn, bewaarheid werd.

Om toch in de feestsfeer te blijven: eeuwige roem en hulde voor toen 14-jarige scholier Maarten Hotting met zijn ontdekking vanaf de schoolbank !


Gebruikers van het forum gaan akkoord met de forumregels.

Feedback?