Siberian Thrush

Geokichla sibirica sibirica

Datum 19 mei 1997
Locatie Beidaihe, China
Fotograaf Max Berlijn Max Berlijn
Bekeken 5841 ×

Discussie

Ben Wielstra  ·  30 juli 2020  14:24

Ik was twee jaar geleden op Happy Island. Omdat men het toeristischer heeft geprobeerd te maken staat er wel aardig wat kitscherige spuuglelijkheid, inclusief her en der luidsprekers die de hele dag door hetzelfde irritante liedje afdraaien. Maar het is er nog steeds goed vogels kijken en er is ook nog zat mooi habitat, hoewel die ral je er niet meer zal lukken. Siberische Lijster was mijn doelsoort en ik had er drie fantastisch mooi. Het jaar daarop had ik weer een 2e kj Siberische Lijster, zie hier een filmpje. Dat was in Wu'erqihan, waar de ral dan wel weer te doen is!

Kenny Hessel  ·  30 juli 2020  15:46

Zelf nog in 2016 geweest, was nog steeds top! Op Happy Island zelf was er veel nieuw terrein bij opgespoten die zich nog in een pioniersfase bevond. Wij hadden er toen oa 2X Steppehoen, Sulphur-breasted warbler, Japanese thrush,...best wel goede soorten voor daar.

Wat die lijster en ramen betreft, wellicht geen toeval. Wij hadden meerdere lijsters (oa paar Goudlijsters), die zich letterlijk te pletter vlogen tegen de ramen van de bungalows. Ze werden continu opgepest door Red-billed blue magpies, tot ze van ellende of sufheid tegen ramen vlogen. Vervolgens werden ze opgepeuzeld door de eksters. Volgens Japanse vogelaars die er regelmatig kwamen een gekende techniek daar...

Ben Wielstra  ·  30 juli 2020  16:40

Grappig, ik had ook een Steppehoen in 2018, toch wel een beetje een dwaalgast daar.

Max Berlijn  ·  31 juli 2020  08:36

De beste soort voor ons naast de ral was Fairy Pitta.

Bram ter Keurs  ·  3 augustus 2020  09:07

Grappig Kenny, dat gedrag van die magpies heb ik ook gezien, niet op Happy Island, maar op het terrein van het Friendship Hotel in Beidahe. 

Max Berlijn  ·  27 september 2022  22:14

Er is duidelijk een Siberische influx zoals deze, maar ook een Goudlijster en een PGTips vandaag in de UK.

Gebruikers van het forum gaan akkoord met de forumregels.

Feedback?