Red-and-black Grosbeak

Periporphyrus erythromelas

Datum 2 december 2019
Locatie Fredberg, Suriname
Fotograaf Diederik Kok Diederik Kok
Bekeken 2000 ×

Discussie

David Uit de Weerd  ·  22 januari 2020  12:38

Gaaf Diederik!! Eind 2009 had ik 3 mannetjes op Brownsberg. Het is inderdaad een prachtig en relaxed land. Ik ga zeker terug, en dan inderdaad ook naar Fredberg. Nog op Peperpot gevogeld?

Diederik Kok  ·  22 januari 2020  21:11, gewijzigd 22 januari 2020  21:12

Ha David. Zintete en nabij gelegen Fredberg (wij zijn niet op de top van de 'berg' geweest, het beste vogelen is aan de basis) is geweldig vogelen vanuit een heerlijke lodge. Dit is waar vrijwel alle belangrijkste targets te halen zijn - de meeste zijn hier een stuk beter te doen dan bij Brownsberg dat al veel langer bestaat. Peperpot zijn we ook geweest: een ochtend (Blood-coloured Woodpecker, Arrowhead Piculet, Spotted Puffbird) en een paar nachtelijke uurtjes (Black-banded Owl) waren voldoende. 

Laat gerust weten als je tegen die nog tips nodig hebt!

Lennart Verheuvel  ·  23 januari 2020  08:19

Suriname lijkt inderdaad een topbestemming zijn om geweldige Zuid-Amerika soorten binnen te halen. Ik zie op Observado echter ook een paar waarnemingen van Bush Dog staan. Toch een van de lastigste zoogdieren ter wereld om te zien. Weet iemand daar toevallig iets meer van? Of ze regelmatig worden gezien bijvoorbeeld?

Diederik Kok  ·  23 januari 2020  21:09

Ha Lennaert, ik begrijp van Fred dat hij Bush Dog weleens nabij de lodge heeft gezien maar dat waarnemingen zeldzaam zijn. Qua mammals is het de moeite waard: wij hadden Jaguarundi, Ocelot, Porcupine en 8 soorten apen. Rogier zag tot zijn verbazing een Jaguar vlak achter (!) ons de trail oversteken; helaas miste ik die. De lange rustige dirtroad door het bos bij Zintete/Fredberg ziet er uit alsof die veel spotlight potentieel heeft, maar wij hebben het niet serieus geprobeerd. 

Lennart Verheuvel  ·  24 januari 2020  19:05, gewijzigd 24 januari 2020  19:06

Ah, bedankt! Niet slecht die zoogdieren voor een vogeltripje! Misschien moet ik toch eens met Fred contact opnemen. Jaguarundi moet ik nog voor het kattenlijstje, prima soort! Ze zijn dan wel wijd verspreid, maar je moet ze nog wel even zien...

David Uit de Weerd  ·  25 januari 2020  19:52

Klinkt goed, Diederik! 

Gebruikers van het forum gaan akkoord met de forumregels.

Feedback?