Green-backed Kingfisher

Actenoides monachus capucinus

Datum 11 augustus 2018
Locatie Karaenta Forest, Zuid-Sulawesi
Fotograaf Redmar Woudstra Redmar Woudstra
Bekeken 4086 ×

Discussie

Jan Hein van Steenis  ·  20 augustus 2018  10:06

Gaaf. Ik zag (zoals vermoedelijk 99% van de Sulawesibezoekers) alleen het taxon aan het andere uiteinde van Sulawesi (in Tangkoko).

Heb je de Pale-bellied Myna ook gezien? Die ging aan mijn neus voorbij.

Redmar Woudstra  ·  20 augustus 2018  11:37

@Jan Hein: ja, maar alleen in Toraja-land. Daar enkele malen: ze nestelen in de daken van de lokale tongkonan-huizen (net als Asian Glossy Starling: best zuidelijk voor die soort als je het kaartje van Eaton et al. bekijkt). Bij Lake Tempe en in Makassar alleen Javan Myna (die op Java weer uiterst schaars was met maar twee vluchtige waarnemingen). Overigens moet Zuid-Sulawesi in een korte stop vanuit Makassar te doen zijn: een dag voor Karaenta en Rammang Rammang (half uurtje van het vliegveld) en een dag voor Malino (voor iig de flycatcher).

Lieven De Temmerman  ·  22 augustus 2018  08:34, gewijzigd 22 augustus 2018  08:35

Die laatste zin over Javan Green Magpie en de Laughingthrush is interessant: bij mijn weten wordt die twee (en vooral de Magpie) bijna nooit op de markt aangeboden (wegens bijna naar de Elyzeese velden). Heb je foto's e.d.? Zulke waarnemingen onmiddellijk melden o.m. op facebook bij Traffic Asia, rechtstreeks bij James Eaton, ... van zodra je dit ziet! Politie treedt (naar ik toch zie op facebook) meer op tegen dit soort inbreuken dan vroeger, en iedere Javan Green Magpie / Laughingthrush die uit gevangenschap kan gered worden (of opgenomen in het kweekprogramma) telt hard mee! 

Redmar Woudstra  ·  22 augustus 2018  13:45

@Lieven: dank! Ik heb foto's, dus zal ze toesturen. Naast genoemde soorten o.a. veel Pied Myna, Sumatran Mesia, Spectacled Laughing-thrus, Straw-headed Bulbul, Javan Leafbird. Ook Scarlet Minivet zonder staart, nestjongen van Long-tailed Shrike, wintergasten als Zappey's Flycatcher, ondersoorten vanaf Sulawesi, 100en White-eyes, zelfs Large-billed Crows. Ik denk dat ik op de markt 2x zoveel lokale soorten heb gezien als op de rest van Java....

Gebruikers van het forum gaan akkoord met de forumregels.

Feedback?