Baird's Junco

Junco bairdi

Datum 2 april 2018
Locatie The San Antoniuo de la Sierra, Baja California, Mexico
Fotograaf Max Berlijn Max Berlijn
Bekeken 5307 ×

Discussie

Max Berlijn  ·  8 april 2018  19:58, gewijzigd 8 april 2018  19:59

Overigens hoort Baja California gewoon bij de Holarctic. Het is er niet veel anders dan in de "Upper" Californië wat VS is, alleen hoefde de Mexicanen tijdens hun oorlog met de VS het niet af te staan. De mening van de US destijds was "dat ze al genoeg woestijnen hadden". Het zou de meeste US veldgidsen ten goede komen om de specialiteiten (ongeveer 6) gewoon er in op te nemen.

Rob Gordijn  ·  8 april 2018  21:59

Twee lekke banden? Had je het hek van een van de lokale boeren stuk gereden :)? 

De San Lucas Robin ook nog een beetje mooi gezien?  

Max Berlijn  ·  9 april 2018  05:22, gewijzigd 9 april 2018  05:33

Jazeker, later meer daarover. Men (mijn gids van een later genomen mini pelagic) vertelde mij dat het leksteken van de banden inderdaad een optie zou kunnen zijn geweest. Men begint in Mexico een steeds grotere hekel te krijgen aan “rijke gringo’s” (door hun verondersteld Amerikanen) die zonder permits (waar overigens nergens iets van langs de weg staat aangegeven)  overal inrijden en langs afgesloten weggedeelte (wat je bij deze soort inderdaad eenmaal doet) verder lopen...

Rob Gordijn  ·  9 april 2018  18:52

Laatste gedeelte van de weg is inderdaad wel afgesloten met hekje, maar voor de rest waren ze op het lagere gedeelte juist wat informatieve borden aan het plaatsen voor toerisme (?). De paar 4wds die wij op het afgesloten gedeelte (op weg naar de Rancho?) tegenkwamen zwaaiden ook vrolijk terug tijdens de wandeling.

Overigens stond ergens in die side-trail stond een bord met iets van core-area en permits enzo (en de 1e junco zat 100 meter na het bord ;) ).  Aan de andere kant van de berg (La Burrera), kan ook zo'n permit kopen voor toegang, maar die wandeling is wel wat langer.

Max Berlijn  ·  25 april 2018  05:23, gewijzigd 25 april 2018  05:30

Hier  nog een beter plaatje van dezelfde plek van dit voorjaar. De “pink sides” zijn er goed op te zien. Ook BQ moest helemaal doorlopen naar de top van sierra (12 km heen en weer) om ze te vinden. Sommige mensen hebben meer geluk door er een iets eerder te vinden langs de track. Deze soort is niet inbegrepen in de vele Baja Californië trips die je kan boeken. Deze trips zijn prijzig omdat ze nagenoeg allemaal vanaf een boot de locaties bezoeken in combi met het “aaien” van de vele walvissoorten. De Robin , Dwerguil en de Junco worden vanwege de fysieke effort vaak niet bezocht. Wel leveren deze trips meer zeevogel(soorten) op dan ik uiteindelijk zag.

Max Berlijn  ·  8 mei 2018  12:56, gewijzigd 8 mei 2018  13:05

Er is niet tegen aan te vogelen als je HBW gelooft, nu is San Benito Sparrow afgesplitst van de ook al door hen afgesplitste Belding’s Sparrow. AOU plakt het nog allemaal onder Savannah Sparrow (waarbij er wel vier groepen worden onderscheiden)

Max Berlijn  ·  23 juli 2018  22:17

Hier het verslag van de trip.

Max Berlijn  ·  1 september 2021  21:30

Heeft iemand een goede tip voor een Mexicaanse gids of bird tour company? Deze mannen lijken goed ?? maar door Corona is de wereld veranderd. Een contact wat ik in 2019 kreeg lijkt niet meer te werken. Veel dank vast voor het meedenken.

Gebruikers van het forum gaan akkoord met de forumregels.

Feedback?