Amerikaanse Tafeleend

Aythya americana  ·  Redhead

Datum 2 februari 2016
Locatie Noordhorn - Groningen
Fotograaf Jaap Denee Jaap Denee
Bekeken 7912 ×

Discussie

Jan van der Laan  ·  2 februari 2016  20:30

En wie het niet gelooft: probeer het eens met een veer (van je kroontjespen). Knip de top er af en het is recht, breek de top en je krijgt een v-vormige inkeping.

Wim Wiegant  ·  2 februari 2016  21:10

Bij gebrek aan Belgische commentaren: die afgebroken veren, dat komt natuurlijk door al dat scherpe riet dat hij bij de oversteek van de oceaan heeft moeten doorkruisen (fide Max Berlijn)! Gewoon een jaartje wachten, komt-ie helemaal gaaf overwinteren ...! En inderdaad, misschien is de staart op de vluchtfoto's op waarneming.nl ook geen uitgesproken pluspunt.

Jan Hein van Steenis  ·  2 februari 2016  21:13

@Wim: Max heeft hem op escape staan.

Albert de Jong  ·  2 februari 2016  21:17

Proost, Eddy! Paprikachips?

Jaap Denee  ·  2 februari 2016  21:19

Vanuit de ringerswereld is inmiddels bevestigd dat de pennen inderdaad gebroken zijn en niet geknipt. Moet uiteraard wel in een kooi door een eendenliefhebber gebeurd zijn. ;) Jammer dat we i.p.v. “escape” niet de knop “wordt vermoedelijk niet aanvaard” kunnen kiezen in ons digitale logboekje. Dat houdt het een stuk zuiverder.

Max Berlijn  ·  2 februari 2016  21:33

Staartveer missen zie ik vaker bij eenden en lijkt me niets met de status te maken te hebben (alsof men die er uit gaat trekken). Ik denk dat het goed is om te kijken of we deze beschadigingssoort kunnen terugvinden bij ander wilde eendensoorten (zelf weing tijd). Ik heb het zelf twee maal gezien bij een Smient (Limburg, polder IJdoorn)

Vincent Hart  ·  2 februari 2016  21:36

Polder IJdoorn is een goeie plek voor wilde zeldzame eenden!

John van der Graaf  ·  2 februari 2016  22:32

@Jaap: Na verzoek van Waarneming om de door het CDNA niet aanvaardde "Witkruintje" op escape te zetten, heb ik hen de mogelijkheid voorgesteld, om een derde knop met bv "herkomst niet te herleiden" toe te voegen. Als antwoord kreeg ik de optie "niet wild" aangeboden.

Vincent Hart  ·  2 februari 2016  22:49

De vraag is wellicht nu w.nl zich conformeert aan het CDNA-oordeel of als CDNA slechts een onderdeel maakt tussen 'aanvaard als wild' en 'niet aanvaard als wild', w.nl verder zou moeten differentieren...

Jaap Denee  ·  2 februari 2016  23:01

"Niet wild" en "niet aanvaard als wild" zijn niet automatisch hetzelfde. Niet aanvaarden als zwart omdat iets te grijs is, betekent niet dat het wit is.

Wim Wiegant  ·  2 februari 2016  23:20

@Max, misschien moet je (ik bedoel niet "jij", maar "men") ook bestuderen of het bij kooivogels regelmatig voorkomt. Met het aantal Smienten dat jij bekijkt, lijkt me twee met kapotte staartpennen betrekkelijk incidenteel...

Max Berlijn  ·  3 februari 2016  06:01, gewijzigd 3 februari 2016  07:03

Idd Wim echter die "wereld" lijkt erg lastig voor een buitenstaander te betreden en ook daar heb je te maken met een hoop onkunde, zo kreeg ik via via gisteren avond een zeer stellige verklaring over deze vogel uit "die wereld" te lezen, over de vleugel van deze vogel (en over het zeker zijn van een hybride van wege de paarse gloed op de kop?? (dat was allang weerlegd) die niet juist kon zijn en later dan ook weer werd weerlegd en ingetrokken.

Gebruikers van het forum gaan akkoord met de forumregels.

Feedback?