Visdief

Sterna hirundo  ·  Common Tern

Datum 8 april 2006
Locatie Almere
Fotograaf Karel Mauer Karel Mauer
Bekeken 6517 ×

Discussie

Fred Visscher  ·  3 maart 2015  19:14

Die snavels zijn in winterkleed zwart dus wellicht wat vertraging met het terug kleuren. Deze snavel; http://waarneming.nl/foto... is hard op weg maar toont ook nog wat restjes zwart. Kortom, ik zie een Visdief die de aandacht trekt doordat de snavel nog niet is verkleurd.

Karel Mauer  ·  3 maart 2015  20:45

De Visdief waarmee je deze vergelijkt heeft toch een geheel andere snavelkleur Fred. Daarnaast noem ik nog enkele andere punten dan alleen snavel.

Fred Visscher  ·  3 maart 2015  21:26

Klopt, die heeft zo'n snavel; http://waarneming.nl/foto... en daarom geef ik enkel aan waaraan dat kan liggen. Donkere onderdelen zie ik wel vaker en net hoe de foto genomen is, toont dat de ene keer donkerder dan de andere keer. De vogel uit die link heeft overigens ook geen gedeeltelijk witte oogring. Deze; http://waarneming.nl/foto... heeft ook donkere onderdelen en die witte streek waar je het over hebt oogt idd wel aan de smalle kant.

Diederik Kok  ·  8 mei 2018  13:53

Deze interestante vogel met kenmerken van longipennis fotografeerde ik afgelopen zondag in Den Helder: donkere snavel, donkere tot bruinrode poten, wat donkergrijs op boven- en onderdelen, relatief lichtgrijze buitenvlag van t1.

De vraag is natuurlijk hoe ver de variatie van hirundo reikt. Zomerkleed Visdieven met donkere snavels zie ik vaker, maar deze set van kenmerken (met name de combinatie van donkere snavel en poten) ben ik nog niet eerder tegengekomen.

Gebruikers van het forum gaan akkoord met de forumregels.

Feedback?