Twitch for the Holy Grail of the Arctic

Max Berlijn  ·  21 januari 2017  07:38, gewijzigd 21 januari 2017  09:30

Leuk verslagje mannen. Dat geluidsfragmentje van Marten over de vondst is een juweeltje om te bewaren. Het was voor mij de derde Ivoormeeuw in mijn leven en de eerste echte adult. Gelukkig zag ik mijn eerste in feb 1990 in NL, een eerste winter https://www.dutchavifauna.nl/record/11122  . Mijn tweede, een eerste zomer, vond ik tussen de Grote Burries te Nome Alaska in 2002 http://94.209.207.109/Apache/doc/doc00150.pdf Deze vogel had al een adulte kop maar nog zwarte veren op zijn lijf en nu deze. Grappig was dat door de vondst van de vogel in Alaska het enige restaurant leegstroomde met nog niet betaald hebbende twitchers nadat ik het daar vertelde (ze, o.a. Steve Howell, bleken hem eerder die week gemist te hebben op Gambell) mij en de boze eigenaar achterlatend..... Jammer dat de vogel overleden is. Voor deze soort mag je mij blijven wakker maken. Dank aan Peter de Vries (die in DL woont en ons voor het oprichten van de appgroep op de hoogte hield en Arne Uberall (niet zijn echte achternaam) die ons in de appgroep middels kaartjes op de hoogte hield. Hier http://keeponbirding.blogspot.nl  nog een verslag. "It was nice birding with you all".

PS: excuus nogmaals voor de RBA meldingen van mijn kant, ik begreep dat sommige leden zochten naar een knop om "Berlijn" en niet heel DL uit te zetten (hij is leuk), mede daardoor is de appgroep later opgericht.

Jeroen van Vianen  ·  21 januari 2017  19:43

Geluidsfragment Marten toegevoegd.

Tom van Spanje  ·  22 januari 2017  19:56

Neem de volgende keer wat mee als dank aan die arme vogel. Ivoormeeuwen zijn dol op ongezouten spek, vlees of vers hondenvoer. ;-)

Gebruikers van het forum gaan akkoord met de forumregels.

Feedback?