Nieuwe website binnenkort gelanceerd

Klaas van Dijk  ·  25 maart 2016  12:17

Het is wel wat jammer dat de teksten op de nieuwe website wat minder contrastrijk zijn dan op de oude website (hier is alles heel mooi zwart met een hele mooie witte achtergrond), maar daar zal helaas wel niets aan zijn te doen. Ook op bijvoorbeeld de site van Sovon is het contrast op het nieuwe deel van de website een stuk minder dan het contrast op de oude site. Hetzelfde euvel is er bv bij de nieuwe website van geese.org. Deze website is een stuk minder contrastrijk dan de oude website. Ik heb het er wel eens over gehad met IT-ers, maar een goede verklaring was er niet. Wel jammer, maar vermoedelijk dus helaas niets aan te doen. Ik bedoel dus dat de teksten (letters, cijfers, etc.) op de oude websites / oude versies zwart zijn (op de nieuwe versies meer neigend naar grijs), met daaraan gekoppeld een witte achtergrond. Daardoor heeft alles een goed / maximaal contrast en is het allemaal heel makkelijk leesbaar. Nogmaals, IT-er hebben me niet kunnen uitleggen wat het voordeel was om te gaan werken met meer grijze letters.

Gijsbert van der Bent  ·  26 maart 2016  16:56

Denk aub aan de vijftigplussers, voor wie de leesbril onmisbaar is en leesbaarheid heel belangrijk is!

Eduard Sangster  ·  28 maart 2016  22:12

Ik ben erg benieuwd. Succes met de laatste loodjes!

Karel Hoogteyling  ·  30 maart 2016  12:44, gewijzigd 30 maart 2016  12:48

Het is heel goed te zien dat er veel moeite en kracht in de nieuwe site(s) wordt gestoken. Op basis van de hier geposte afbeeldingen zie ik (als ontwerper) volgende verbeterpunten. - portal aanduiding duidelijker: in welke site (van de drie) bevindt ik mij nu? Site-titel vs pagina-titel - inlog duidelijker: als ingelogd: 'ingelogd als…' en niet 'account' - eenduidiger vormgeving buttons: kleur soms blauw, soms oranje - eenduidige benaming van tabs en pagina-titels: als 'galerij' de tab-naam is, dan ook de pagina-titel (en niet 'Fotogalerij'). Maak ook de subkeuzes (hier Mozaïek, subkeuze ònder Fotogalerij) duidelijker door hierarchische vormgeving: Fotogalerij = paginabreed - eenduidger vormgeving rubriek-titel vs tekst-/bericht-titel: vormgeving nu tè dicht bij elkaar, door zelfde letter, iets verschil in grootte - meer en beter onderscheid tussen hoofd-content en side-bar / opties - op HOME dutchavifauna.nl: maak rijen duidelijker, en blocks duidelijker, toon de rij-titels bovenaan, en niet de buttons. Maak een apart block of rij voor de de relevante buttons/menu onder bijvoorbeeld 'Direct naar…'. Als een 'menu-op-een-pagina' veelvuldig voorkomt: maak daar een eenduidige oplossing voor in alle sites. - op HOME dutchavifauna.nl: waarom grijze èn oranje bijschrift-balk bij de drie foto's? (Is dit overigens een vast drietal foto's, of een carroussel of slider, dan navigatie toevoegen) - is het doenlijk om een '+' en '—' voor de (body-)tekst toe te voegen, zodat iedere gebruiker dit kan aanpassen aan behoefte? Ben benieuwd, en good works natuurlijk!

Arnold Meijer  ·  30 maart 2016  13:39, gewijzigd 30 maart 2016  13:43

Een groot aantal van je punten heeft al onze aandacht, er wordt nog hard gewerkt aan de nieuwe website. De rest wordt meegenomen voor toekomstige updates :-)

Guus van Duin  ·  31 maart 2016  00:12

inderdaad blijft zwarte tekst op witte ondergrond het simpelst, fraaist en het fijnst te lezen. mooie gelegenheid om ons qua kleurgebruik en letter te (blijven) onderscheiden van nogal wat modernistische sites, die hun lezers weg proberen te jagen met goedbedoelde probeersels. ben erg benieuwd ...

Mario Renden  ·  10 april 2016  22:37

Beste redactie,

De website ziet er mooi uit. Ik heb alleen twee vragen/opmerkingen.

Ik heb een foto van mezelf geüpload op mijn account, maar ik zie de foto niet in het smoelenboek. Is mijn foto voor anderen dan wel zichtbaar?

En ik mis de zelf gemaakte lijstjes die op de oude website stonden, zoals bijvoorbeeld mijn zelfontdeklijst en mijn lijstje van de in mijn eigen omgeving waargenomen soorten etc. Heb ik niet goed gezocht of staan die lijstjes echt niet meer op de website? Ik zou het fijn vinden als die lijstjes wel weer op de website worden gezet. Is dat mogelijk?

Met vriendelijke groet,

Mario Renden

Toy Janssen  ·  17 april 2016  20:09

@Mario,

Waarschijnlijk heb je iets niet goed gedaan met het uploaden van je foto. Deze staat niet in je profiel, probeer het eens opnieuw. De lijstjes komen terug maar in een andere vorm. Daar wordt nog aan gewerkt dus nog geduld aub.

Marijn Hoogteijling  ·  19 april 2016  13:15, gewijzigd 19 april 2016  13:16

Wellicht begrijp ik nog niet goed hoe het forum werkt maar onder het kopje forum zie ik ook fotocommentaren en commentaren op geluiden. maar waar staan dan de echte forum-onderwerpen?

Ben Dielissen  ·  1 mei 2016  08:45, gewijzigd 6 mei 2016  22:24

Nu de vernieuwde website een maand oud is, laat ik toch maar weer eens weten dat ik nog steeds een deel van mijn foto's mis, bijvoorbeeld die van Bruinkop- en Reuzenzwartkopmeeuwen. Wordt hier nog steeds aan gewerkt en moet ik geduld hebben tot het allemaal is opgelost, of doe ik er juist wel goed aan dit opnieuw te melden? 

Toy Janssen  ·  9 mei 2016  11:00

@Ben, er wordt druk aan gewerkt. Jeroen is 2 weken met vakantie geweest dus het lag even stil. 

Thijs Fijen  ·  20 mei 2016  16:17

Met de nieuwe website (even wennen, maar wel mooi!) heb ik nogal wat problemen met de piepjes.

Eerst kreeg ik alle buitenlandpiepjes alleen via de app (Android) en niet per mail, of zelfs helemaal niet. Dat was verholpen door expliciet een profiel voor buitenland toe te voegen (alle meldingen). Dat is uiteraard een beetje omslachtig. Klein dingetje: ik zie in de piep niet meer staan in welk land de vogel is gemeld.. Ik heb nogal wat keer een onnodig verhoogde hartslag gehad ;) (Witkruingors, Zanggors..)

Nu heb ik de afgelopen dagen alleen een piepje gekregen van een Vale Gier met foto, maar alle andere piepjes zijn compleet aan mij voorbij gegaan (Steltstrandloper, Woestijnplevier, extra info's alles). Ik heb nu een work-around gemaakt door een lokaal profiel voor heel Nederland toe te voegen met alles en op alle dagen.. Maar ook dit lijkt me niet de bedoeling.

Hopelijk kan dit euvel verholpen worden :)

Toy Janssen  ·  24 mei 2016  18:53, gewijzigd 24 mei 2016  19:00

@Thijs, je hebt een profiel aangemaakt met een straal van 0 km. Niet verwonderlijk dat je dan geen meldingen ontvangt. Je kunt dit profiel beter verwijderen. 

Het tweede profiel dat je hebt ingesteld is geen lokaal profiel maar een gewoon profiel.

Gebruikers van het forum gaan akkoord met de forumregels.

Feedback?