Handboek Vogels in Vlucht

Dick Pruiksma  ·  6 april 2022  10:32

Herkenbare recensie Wim, ik heb het boek inmiddels bijna een jaar ( met veel plezier) in de kast staan, ik kijk  geregeld  naar de tekeningen en foto's van de vliegbeelden, is  een vak apart als je niet een geoefend trekteller bent....en zeker heel anders dan het "gewone" vogels kijken...

Peter de Knijff  ·  7 april 2022  09:07

In de Engelstalige versie is een QR code opgenomen waarmee je via via naar een SoundCloud lijst van alle trekgeluiden kunt gaan. Wel zo handig voor een potentiële trekteller (eigenlijk onmisbaar m.i.).

Ook in de Engelstalige versie gaan in de inleiding een paar pagina's geheel over de vluchtpatronen, inclusief figuren waarmee e.e.a. goed wordt uitgelegd.

Ger Meesters  ·  7 april 2022  17:22

In de Nederlandse editie staat de QR-code keurig op de voorflap van het omslag, inclusief toelichting. Via deze QR-code word je direct naar Soundcloud geleid met de bestanden van de trekgeluiden van een groot aantal soorten.

De inleiding is exact gelijk aan de Engelse inleiding, er niets weggelaten. De vluchtpatronen en bijbehorende afbeeldingen en woordenlijsten staan er precies zo in als in de Engelse editie.

In de inleiding staat ook een uitleg van de door de auteur gebezigde termen 'flap-gliding' en 'flap-bounding'.

Will Schep  ·  20 april 2022  22:09

Komt er nog een recensie van het mooie boek van de Engelsen : " Europe's Birds " . ?  (An identification guide  - Rob Hume c.s. )

Gebruikers van het forum gaan akkoord met de forumregels.

Feedback?